Reklam

Vinnare ATP Cup: Tyskland

2 januari 2022 at 00:00 - ATP cup
31 dec 2021 at 12:17 31/12
48
+1
Chans: 33%
Spelvärde: 143,55%
Lägsta spelbara odds: 3,03
Units: 9/10
Bethard Spela nu hos Bethard
ATP cup! Årets första grej i tennisvärlden och jag tycker vi har ett bra spel därifrån här.

Det har hänt en del dagarna innan ATP cup kan man säga.

Ryssland var till att börja med storfavorit, jättefavorit till att vinna. De hade då Medvedev, Rublev och Karatsev som alternativ i singelspelet. Nu har de bara Medvedev kvar. Safiullin kommer spela andrasingel och Karlovskiy lär spela dubbel med Safiullin. ATP cup blir ren träning för Medvedev. Ryssland är chanslösa. 

Serbien kommer till spel, men utan Djokovic som inte är vaccinerad och därmed inte kommer in i Australien. Serbien var främsta utmanare till Ryssland, nu är de chanslösa. 

Vad blir då kvar?

Jo, kvar blir för mig två länder som är långt före alla andra, Italien och Tyskland.

Det kan tyckas konstigt. Ni ser redan vad jag spelar, men Italien är det bästa laget. Berrettini, Sinner, Sonego, Bolelli, Fognini. Otroligt starkt lag. Den totalt sett bästa singeluppställningen av alla deltagande länder och sen inter heller ofarliga i dubbeln där Bolelli är kapabel och både Berrettini och Fognini är högkapabla i spelformen. Italien bäst, men ändå inte favorit.

För formatet som är i ATP cup gynnar inte lagen som är totalt sätt bäst. Det gynnar lagen som på bästa sätt kan vinna två matcher av tre i varje lagmatch, och där blir valet givet för mig. Tyskland är favorit.

Zverev är turneringens näst bästa spelare efter Medvedev och Ryssland är som sagt inget hot för honom. När Tyskland möter Italien hjälper det inte att Italien har en så pass grym uppställning på singlarna. Det blir 1-1 i alla fall för Zverev förlorar väldigt sällan mot sämre spelare och Berrettini slår han helt enkelt normalt sett. 

Dubbeln blir då avgörande och där har tyskarna ett par som om de spelade mer tillsammans skulle tillhöra världstoppen. Krawietz är rankad 14 i världen. Puetz är rankad 18 i världen. Mycket starkt par. De kommer vara klara favoriter i den avgörande dubbeln vad Italien än kastar emot dem och ja, där blir tyskarna helt enkelt favoriter.

Mot lite svagare nationer har Tyskland också en tvåa i Struff som kommer göra att de inte kommer vara särskilt hotade. Han räcker inte till mot de tuffaste konkurrenterna, men han kommer göra att tyskarna inte går på pumpen tidigt i onödan.

Någon som talar emot spelet? Faktiskt ja. Tysklands lottning är tuffare än Italiens lottning. Men jag håller Tyskland som så pass klar favorit i ett inbördes möte mellan dem att jag ändå håller tyskarna som favorit till att vinna turneringen.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Kommentarer

Feedback