Reklam

Vinnare Allettan Södra: Huddinge

27 december 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
19 dec 2017 at 15:38 (Uppdaterad 26 feb 2018 at 15:31) 19/12
87
0

Allettan Södra

Chans: 45%
Spelvärde: 128,25%
Lägsta spelbara odds: 2,22
Units: 6/10
Hit/Miss: Huddinge
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Den 27 december drar allettorna igång och återigen kommer vi få se ett getingbo där många lag kommer att vara med och slåss om playoffplatserna senare i vår. Återigen så tror jag ett lag från den östra serien kommer knappa hem den södra allettan. De flesta som är lite insatta i detta vet nog vilket lag vi pratar om.

Den södra allettan kommer som vanligt bli väldigt tuff. I år kommer lagen från den södra respektive den östra serien. Kallinge, Kristianstad, Nybro, Vimmerby och Dalen i samma ordning som de kom på i tabellen i den södra serien. Huddinge, Hudiksvall, Visby, Väsby och Valbo från den östra. I min mening så kommer det i slutändan att stå om två lag som slåss om seriesegern och det är vinnaren från den östra serien och tvåan från den södra. Det känns lite som ett öppet race mellan dessa två, men ena laget känns stabilare rakt igenom.

Vinnaren
För mig heter vinnaren Huddinge. Man visar säsong på säsong att man är det bästa laget i den östra serien och fortsätter också sedan att prestera i såväl allettan som playoff. Den här säsongen tog man 57 poäng av 66 möjliga och det visar på styrka att man återigen lyckas prestera match efter match när man egentligen inte har särskilt mycket att spela för. När det sedan väl gäller så tror jag man kommer bli ännu bättre. Huddinge var bra förra säsongen där man vann grundserien, allettan och sedan den hockeyallsvenska finalen över Troja. Man lyckades inte riktigt sedan i kvalserien, men har den här säsongen skaffat sig på pappret ett starkare lag. Man har när man har full trupp fyra riktigt bra femmor och tre backpar som alla skulle kunna slå sig in i vilket lag som helst i hockeyettan. Man kommer helt klart få bättre motstånd nu och förhoppningsvis står man upp lika bra.

Utmanaren/utmanarna
Jag kommer välja att plocka bort segraren från den södra serien, Kallinge, från mitt tips som serievinnare. Kallinge är ett jättebra lag utan tvekan, men på något sätt har jag ingen bra känsla där. I grunden vet vi om vilket lag som på pappret är det bästa efter Huddinge och det är Kristianstad. Det är också dem som kommer utmana här. De övriga lagen är bra såklart, men ligger steget efter och inget av lagen kommer orka att spela på 100% av sitt max under 18 matcher. Kristianstad och Huddinge kommer kunna ha några dippar ibland, men ändå vinna på grund av sin grundkapacitet. De andra lagen kommer tappa poäng mot varandra och därför halka efter. Därför tror jag att Kallinge kommer vara steget efter här bland annat och hoppas jag är rätt i min analys.

Kristianstad är dock riktigt bra och så länge de spelar så bra som de kan göra så har de god chans att vinna den här serien. Något säger mig dock att man kommer vara steget efter ett stabilt spelade Huddinge ändå. Jag tänker mig att de kommer vinna en match var inbördes, men att Kristianstad kommer tappa fler poäng på slarv än vad Huddinge kommer. Det har varit lite av Kristianstads svaga sida den här säsongen att man varit alldeles för ojämna och det tror jag gör att Huddinge kommer stå som slutsegrare här.

Kallinge är den stora utmanaren efter de två övriga nämnda. Tror även att Vimmerby kommer kunna plocka en del poäng. Väsby är underskattade och Hudiksvall väntar som vanligt alla på att de ska prestera så bra som dem förväntas att göra. De har varit lite för uppochner för att ta med i mina beräkningar. Huddinge blir min vinnare.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback