Reklam

Vimmerby - Väsby: 1

5 januari 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
4 jan 2018 at 13:26 (Uppdaterad 5 jan 2018 at 20:16) 04/01
99
0

Allettan Södra

Chans (1-X-2): 62-18-20%
Spelvärde: 115,32%
Lägsta spelbara odds: 1,61
Units: 7/10
Hit/Miss: 7-4
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Matcherna i allettan duggar tätt för tillföllet och det gäller att hålla huvudet på skaft. Vimmerby tar på fredagskvällen emot Väsby på hemmaplan och det känns för mig som en given segrare. Jag ger Vimmerby fortsatt förtroende, trots att jag gillar vad Väsby har visat upp hittills.

Vimmerby åkte på torsk senast uppe mot Hudiksvall och det var en rättvis seger sett till spelet. Hudiksvall gjorde ingen kanonmatch, men Vimmerbys var långt ifrån hundra den med. När man sedan kommer mötas i Vimmerby så blir jag förvånad om inte Vimmerby lyckas knipa med sig flest poäng. Nu tar man nya tag bara två dagar senare mot Väsby från den östra serien och det ska väl inte vara annat än en seger och tre nya poäng här. Vimmerby är bra och jag vidhåller att de har potentialen med lite flyt att gå långt. Så långt som till en kvalserie har jag svårt att se dem gå, men man ska betydligt längre än vad Väsby ska sett till spelartrupp och ambition. Väsby har till skillnad bara spelat två matcher hittills och det mot Visby där man gör en bra match, men förlorar 6-4 och Huddinge så sent som i onsdags där man tappade in fyra mål under sista fem minuterna och förlorade matchen. Fullt rättvist om man ser till spelet under hela matchen. Nu åker man till Vimmerby och det blir verkligen inte mycket lättare det. Med tanke på hur matchen såg ut senast mot Huddinge så tror jag man kommer få svårt att ladda om efter en sån snöplig förlust. Vimmerby var ett av den södra seriens bästa hemmalag och det var få lag som lyckades rå på dem på hemmaplan.

Talar för spelet

  • Orkar Väsby med Vimmerbys fart? De är ett lag som spelar med hög fart och som sagt med tanke på hur det såg ut mot Huddinge senast för Väsbys del så tror jag inte att man orkar ännu en match med mycket tid i egen zon.
  • Hemmaplan för Vimmerby är ett klart plus för deras del. De hade väldigt svårt mot topplagen på resande fot under grundserien, men på hemmaplan är det dem som för spelet och är väldigt svårstoppade där. Dessutom är Väsby också klart svagare på resande fot än vad man är hemma. En lång resa en fredag är tufft för spelare som tränar, jobbar heltid och spelar match under veckorna. Det lovar jag.
  • Hur funkar det defensiva i Väsby? Man har spelat två matcher och släppt in 12 mål på dessa. Man måste höja sig där ifall man ska överraska något i den här serien. Vimmerby är starka framåt och kommer testa Väsby.
  • Senast hade Väsby ett par avbräck och saknar förmodligen fortfarande någon gubbe till matchen mot Vimmerby. Dessutom försvinner backen Niclas Sjölund till allsvenskan och det är ett tungt tapp.

Talar emot spelet

  • Väsby har ett ganska bra lag på pappret och framförallt offensivt sett. Man kan skaka om många med deras spel och får man någongång ordning på det defensiva så är man giftiga.

Det som kan sätta stopp för Vimmerby på fredagen är deras inställningen. Ser de för lätt på uppgiften så kommer man bli straffade med tanke på hur bra Väsby kan vara framåt. Jag tror dock inte att man kommer orka med ytterligare en match i egen zon, där man dessutom inte direkt har sin starka sida. Vimmerby vinner under ordinarie tid.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback