advert

Vimmerby - Kristianstad: 2

18 november 2017 at 15:00 - Hockey, Sverige - Division 1
17 nov 2017 at 15:48 (Uppdaterad 18 nov 2017 at 18:07) 17/11
63
0

Hockeyettan Södra

Chans (1-X-2): 25-20-55%
Spelvärde: 100,65%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 5/10
Hit/Miss: 4-1
ComeOn Spela nu hos ComeOn
På lördagen har vi ett fåtal matcher från hockeyettan och den mest intressanta spelas förmodligen mellan Vimmerby och Kristianstad där båda lagen är i behov av viktiga poäng inför avslutningen. Vimmerby har fem poängs marginal ner till Tranås på sjätteplats medan Kristianstad tar skrapat ihop 33. Tuff match, men tror hockeyettans storfavoriter gör vad dem förväntas göra.

Vimmerby är som vanligt med i toppen och kämpar. Det är jämnt däruppe och skiljer mellan Kallinge på förstaplats till Vimmerby på plats fem endast åtta poäng. Man kan väl egentligen sammanfatta det med att alla slår alla till och från. Oddsen till den här matchen är givetvis satta mycket efter hur lagen förväntades vara från början av säsongen och det är väl inte heller mer än rätt. Trots att det bara skiljer tre poäng mellan Vimmerby och Kristianstad så ska bortalaget på pappret vara snäppet bättre. Vimmerby gör vad man ska, men tycker ändå man har tendenser att släppa in lite enkla mål ibland. Mot ett lag som Kristianstad har man inte råd att göra några misstag för då smäller det. Kristianstad har varit stora favoriter att ta hem den här serien sedan Troja gick upp förra säsongen och det med all rätt. Man har ett riktigt bra lag på pappret och ska utan tvekan räknas till en av storfavoriterna att ta sig upp till hockeyallsvenskan, trots att man kanske inte ännu presterat på topp. Lite likt Västerås så hade man ett par onödiga poängtapp under första halvan, men formkurvan pekar klart uppåt och man ska utan tvekan kunna mala sönder Vimmerby. En normal dag vinner man detta.

Talar för spelet

  • Kristianstad har seriens bästa offensiv. Man har det bästa laget rakt igenom och spetskompetens med Johan Skinnars och Fredrik Hansson. 75 mål framåt för laget på 15 spelade matcher säger en del.
  • Formen. KIK var storfavoriter från början, men tog lite för lätt på uppgiften. Nu verkar man dock insett allvaret och kommit ihop mer som ett lag. Fem raka segrar är man just nu uppe i.
  • Bredden. Vimmerby har ett brett lag utan tvekan, men Kristianstad är ännu bredare. Skinnars och Hansson har tillsammans varit seriens bästa spelare den här säsongen.

Talar emot spelet

  • Vimmerby har alltid varit jobbiga att möta på bortaplan och så även den här säsongen. Inte en förlust under ordinarie tid ännu och det är väl det som talar emot.
  • Vimmerbys offensiv är frejdig och snabb. Förmodligen kommer de försöka vara tighta och gå på mycket kontringar, något som kan straffa KIK hårt.

Jag säger inte att Vimmerby inte kan vinna det här för man är ett bra lag. Grundstyrkan i Kristianstad är dock mycket högre så länge man är koncentrerade till 100 så ska ingen match i den här serien vara svår för dem. Jag testar Kristianstad raka och hoppas på Vimmerbys första hemmaförlust.

Lycka till!

/Heden

  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
  • Nya erbjudande varje vecka

Kommentarer

Feedback