Reklam

Vimmerby - Kristianstad: 2

10 oktober 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
10 okt 2018 at 11:18 (Uppdaterad 11 okt 2018 at 10:08) 10/10
75
0
Chans (1-2): 42-58%
Spelvärde: 109,04%
Lägsta spelbara odds: 1,72
Units: 6/10
Hit/Miss: 1-2
LeoVegas Spela nu hos LeoVegas
I den södra serien är det dags för seriefinal och det mellan Vimmerby och Kristianstad. Tillsammans med Kallinge är dessa två de bästa i serien. Vimmerby har såklart fördel av hemmaplan, men jag tror KIK spänner musklerna ännu en gång.

Vimmerby har startat säsongen på ett briljant vis. Försäsongen har varit ett utropstecken hela vägen och man har visat att den formen har fortsatt in i seriespelet. Man har plockat 14 av 18 möjliga poäng vilket säger en hel del om laget. Hemma har man dessutom varit väldigt starka genom åren och Kristianstad är bara en av få som åkt på plumpen här. KIK har till den här säsongen samma målsättning som vanligt och det är att ta sig till en kvalserie först och främst. Det känns dock som att själva intresset kring Kristianstad har svalnat lite, men det kanske bara är till det positiva. Man har vunnit samtliga matcher såhär långt, varav en på straffar. Den senaste i raden var Nybro på hemmaplan där man vann enkelt med 3-0. Innan det avfärdade man seriefavoriten Kallinge på resande fot. Vimmerby har blivit favoriter här, men jag tycker kanske att det borde vara typ omvänt. Kristianstad är tunga har på pappret ett lite bättre lag än Vimmerby. Det blir garanterat jämnt, men tror tillslut det väger över till bortalaget.

Talar för spelet

  • Jag tycker starten säger det mesta. Sju insläppta mål på sex matcher är riktigt bra och får man dessutom lite jämnare produktion framåt så blir man riktigt farliga.
  • Kristianstad har vunnit på övertygande sätt under hela serien. Vimmerby har en turlig vinst mot Kalmar, en förlust hemma mot Dalen, men sedan vinster mot fyra tippade bottenlag. Dessutom inte med några klara siffror förutom mot Mörrum.
  • KIK har saknat ett par gubbar och får idag tillbaka några. Plus såklart!

Talar emot spelet

  • Vimmerby har som sagt alltid varit starka på hemmaplan. Körde över KIK förra året här bland annat. Kristianstad dessutom inte varit lika övertygande på resande fot, även om dem varit bra.
  • Kristianstad har haft ett par avbräck de senaste matcherna och truppen lär inte vara fulltalig ännu. Vimmerby kommer checka hårt och kommer vara jobbiga att möta.

Jag tror ändå tyngden väger över på bortalagets sida här. Man har imponerat i början och i matchen mot Kallinge var man riktigt bra. Jag testar Kristianstad inklusive övertid/straffar till oddset 1.88 hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 3000 kr i välkomstbonus!
  • Bäst i mobilen
  • Hög trovärdighet
Feedback