Reklam

Vimmerby - Halmstad: 1

13 december 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
13 dec 2017 at 12:59 (Uppdaterad 13 dec 2017 at 22:10) 13/12
57
0

Hockeyettan Södra

Chans (1-X-2): 68-15-17%
Spelvärde: 116,28%
Lägsta spelbara odds: 1,47
Units: 8/10
Hit/Miss: 5-0
ComeOn Spela nu hos ComeOn
Den sista omgången i den södra hockeyettan spelas ikväll och vi har ett gäng med spännande matcher. En av de mest intressanta spelas mellan Vimmerby och Halmstad som båda två är indragna på två olika sätt. Vimmerby spelar för att behålla platsen till allettan och Halmstad för att behålla sjundeplatsen som innebär sex extra poäng i fortästtningsserien.

Min känsla här är dock stark och det är att Vimmerby ska vinna detta. Laget har en dunkel form med tre raka förluster, men det har dock varit hedersamma förluster mot bra hockeylag. Två poäng på de senaste tre matcherna och nu är man helt plötsligt indragna i streckstriden om allttanplatserna. Däremot så ska det i grunden skilja en hel del mellan dessa lag. Vimmerby är ett topplag och har varit otroligt bra under hela säsongen. Det vore både konstigt och orättvist ifall dem skulle tappa detta nu under den sista omgången. Halmstad har höjt sig avsevärt under den andra halvan och har varit riktigt bra på slutet. Tittar man på laget man har på pappret och jämför det med Vimmerbys så är det ju inget snack om att Vimmerby är bäst här. Det känns som att oddset blivit ganska högt här för att Vimmerby just förlorat ett par matcher på slutet och det tackar i alla fall jag för. Jag tycker oddset är riktigt bra och tror att man av ren vilja och skicklighet tar hem detta ganska enkelt.

Talar för spelet

  • Vimmerby är ett bättre lag rakt igenom och har hållit en jämn nivå under en hel säsong. Halmstad har visserligen spelat bra på slutet, men grundstyrkan är så pass mycket högre här att man ska klara av att lösa detta idag.
  • Hemma har Vimmerby alltid varit ruskigt bra och så även denna säsongen. Inte en förlust under ordinarie tid på övriga tio matcherna hemma och varför skulle det då komma idag när man har allt att spela för och dessutom ett sämre hockeylag? Man vinner detta.
  • Målvaktspositionen är starkare i Vimmerby oavsett om de ställer Ståhlberg eller Kallio. Adam Ohre i Halmstad är fortfarande ur spel med en skada och återigen får man avvara deras kanske starkaste kort under den andra halvan.
  • Vimmerbys offensiv. Man är ett av de vassaste lagen framåt enligt mig och man snittar 4.5 mål/match hemma i Vimmerby. Det kommer Halmstad få svårt att stå emot.

Talar emot spelet

  • Trots Halmstad snöpliga förlust senast mot HA74 så har man väldigt bra form under hösten. Det kan ingen ta ifrån dem, men det känns också som att just det är det enda som just också talar emot Vimmerby idag.
  • Vimmerby är klart bättre och jag tror Halmstad kommer få det tufft. Jag tycker oddset är generöst här och kommer återigen höja insatsen en aning. Vimmerby ska bara vinna detta.

Lycka till!

/Heden

  • 200% upp till 1500 SEK i välkomstbonus!
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
Feedback