advert

Villarreal - Real Betis

6 november 2016 at 19:30 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 7 apr 2017 at 15:29) 07/04


Söndagen tar oss till El Madrigal där Villarreal gästas av Real Betis i den 11:e omgången av La Liga. Den gula ubåten åkte på en oväntad förlust i senaste omgången men jag tror att man hoppar upp på vinnarspåret igen mot ett Betis som har problem. Vi testar ett handikappspel på hemmalaget!

Villarreal har gått riktigt bra den här säsongen och var faktiskt obesegrade i ligaspelet fram till förra omgången borta mot Eibar, där man åkte på en tung 2-1 förlust. Villarreal hade ledningen fram till 10 minuter kvar av matchen men sett över 90 minuter var det ingen bra prestation från laget och det var inte på något sätt orättvist att de tre poängen stannade i Baskien. Efter detta har även Villarreal passat på att förlora på hemmaplan i Europa League mot Osmanlispor (1-2), men det drar jag inga som helst växlar på då Escriba har en minst sagt sval inställning till turneringen. Det är ett revanschsuget Villarreal som kommer ut på El Madrigal under söndagen och man har spelat otroligt bra inför de egna fansen med facit 4-1-0 tillsammans med en målskillnad på fina 12-3. Det finns en stor trygghet i spelet på hemmaplan och med den tror jag på väldigt bra chanser till tre pinnar här.

Inga större bekymmer hos Villarreal inför den här matchen då man saknar skadade trion Soldado, Bonera och Jokic. Ingen av dessa herrar har några minuter innanför västen denna säsong och kan därför inte ses som några direkta avbräck. Vi sätter ett litet frågetecken för Pato men de senaste rapporterna säger att han trots allt är redo för spel. Bredden i det offensiva är dock väldigt bra när nu Bakambu är tillbaka så Patos vara eller icke vara spelar mindre roll för mitt spel.

Real Betis har varit väldigt ojämna den här säsongen och placerar sig på en 13:e plats i tabellen just nu med 11 inspelade poäng. Laget kommer närmast från en blytung hemmaförlust mot Espanyol (0-1) och det blåser verkligen inte positiva vindar i klubben just nu. Tränare Gus Poyet har hamnat på kant med fansen efter ett klumpigt uttalande efter matchen mot Espanyol och dessutom har han gjort en del konstiga laguttagningar där bland annat Ruben Castro fått nöta en del bänk. Två saker som kan innebära att Poyet inte har samtliga spelare med sig och då blir det väldigt svårt på bortaplan mot ett hungrigt Villarreal. Kikar vi till spelet på resande fot så har Betis tagit två segrar så här långt men så fort man stött på lite tyngre motstånd så har det blivit förluster, mot Barcelona (2-6), Sevilla (0-1) och Sociedad (0-1). Nu väntar ytterligare knallhårt motstånd och då tror jag på en fjärde bortaförlust.

Bra skadeläge hos gästerna som får tillbaka både Durmisi samt Donk till den här matchen. På frånvarolistan hittar vi endast vindsnabbe kantspringaren Musonda som går knäskadad.

Villarreal stod för en urusel insats mot Eibar senast men trots detta så hade man länge tre poäng i sina händer, det tycker jag säger en del om nivån hos laget. Går man ut och gör jobbet här så vinner man matchen och jag tror man gör det med minst två bollar till slut, mot ett Betis som inte alls är i harmoni. En insats strax över medel åker in på Villarreal -1 och vi plockar tillbaka insatsen på en uddamålsvinst!

/[email protected]
  • 200% upp till 1500 SEK i välkomstbonus!
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
Feedback