advert

Villarreal - Las Palmas

23 oktober 2016 at 20:30 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 7 apr 2017 at 15:29) 07/04
El Madrigal står som värd för kvällens mycket intressanta La Liga-möte mellan Villarreal - Las Palmas. Jag är övertygad om att vi får se en välspelad match mellan två mycket kapabla lag och det skulle förvåna mig om vi inte bjuds på ett mindre målkalas här.

Villarreal hade en del strul inför säsongen där klubben gjorde ett skifte på tränarposten precis innan säsongsstart och dessutom så hade man enorma skadebekymmer, så många räknade nog bort den gula ubåten lite. Men Villarreal har verkligen gått som tåget och är faktiskt tillsammans med Atletico och Real Madrid de enda lagen i La Liga som är obesegrade så här långt. Fyra vinster och fyra oavgjorda resultat har det blivit och den senaste hemmamatchen mot Celta Vigo var en slakt utan dess like där Villarreal kunde vinna med klara 5-0 till slut. Nu tycker jag att Celta underpresterade en smula men vi ska inte ta något ifrån Villarreal, man väntade på misstag från Celta och högg sedan som kobror när tillfälle gavs. När nu Bakambu är tillbaka från skada så har Villarreal en offensiv som är ruskigt vass, Castillejo och Soriano på varsin kant samt Sansone och Bakambu som spetsar.

Förutom Jokic och Soldado som går långtidsskadade så sätter vi även frågetecken för Dos Santos samt Cheryshev till dagens match. Två mycket bra spelare men där har den gula ubåten en bredd som räcker och blir över, så det är jag inte alls oroad över.

Las Palmas har precis som Villarreal stått för en pigg start på säsongen och placerar sig just nu på en 8:e plats i ligan med 12 inspelade poäng. En liten formsvacka på slutet kanske man skulle kunna säga med tre kryss och en förlust på de fyra senaste omgångarna, men jag tycker ändå att spelet sett riktigt bra ut. Ett litet bottennapp i bortamatchen mot Osasuna (2-2) men där hade Las Palmas en hel del skadebekymmer och var därför ursäktade, trots att laget ändå gjorde två mål framåt. I övrigt såg det riktigt bra ut mot både Real Madrid (2-2) samt Espanyol (0-0). Mållöst i senaste omgången alltså men det var allt annat än en 0-0 match tills Espanyol beslöt sig för att backa hem trupperna och nöja sig med 0-0. Las Palmas är ett lag som dansar när något lag bjuder upp till offensiv fotboll och det tror jag helt klart Villarreal gör idag.

Gästerna får klara sig utan skadade duon Aythami och El Zhar till dagens match och dessutom stryker vi anfallare Livaja som är avstängd. Litet avbräck med Livaja men samtidigt tycker jag att Araujo är en tillräckligt bra fotbollsspelare för att gå in och ersätta. Mycket handlar om firma Boateng/Viera framåt och båda dessa finns med till dagens match.

Jag har höga förväntningar på den här matchen och tror helt klart på en offensiv fotboll med många chanser åt båda håll. Celta Vigo fick ytorna på El Madrigal men tog aldrig vara på dem, det tror jag att Las Palmas kan göra. Över 2,5 känns som ett mycket vettigt spel och insatsen får därför ligga på strax över medel.

/[email protected]
  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter
Feedback