Reklam

Villa-Lidkoeping BK - AIK: 1

3 april 2021 at 16:15 - Bandy, Sverige - Elitserien
1 apr 2021 at 16:34 (Uppdaterad 3 apr 2021 at 18:56) 01/04
29
0
Chans (1-X-2): 50-20-30%
Spelvärde: 110,00%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 6/10
Hit/Miss: 4-4
NordicBet Spela nu hos NordicBet

Det är dags SM-final i Bandy något senare än planerat. Istället för den 27 mars som var planen från början ställde pandemin till det och gjorde att finalen nu istället spelas på påskafton. Spelplatsen är som vanligt Uppsala men det blir ingen publik på läktarna som den som vill ha bandyfrukost får arrangera det hemma. Dessutom spelas matchen inte på Studenternas utan på Recoverhallen. Lagen som tagit sig till final är inga mindre än Villa Lidköping och AIK, de två lag som också slutade överst i tabellen. Villa Lidköping är knappa favoriter men det här kan verkligen sluta hur som helst. Den relativt nya klubben AIK Bandy gör sin första final medan Villa Lidköping var i final 2020 och vann SM-guld 2019.

Villa Lidköping vann grundserien och är knappa favoriter

Villa Lidköping har verkligen etablerat sig som ett topplag de senaste åren. I fjol nådde man final men förlorade med 1-5 mot Edsbyns IF. Året innan var det gladare miner efter finalen då Västerås besegrades i finalen med 8-4. Villa har gått oerhört starkt under säsongen och vann grundserien på 43 poäng. 21 vinster, 1 oavgjord och 4 förluster på 26 matcher är imponerande.

I slutspelet har spelet fortsatt varit imponerande då laget slog ut Sirius i kvartsfinalen efter tre raka segrar. I semifinalen mot Sandviken blev det oväntat förlust i första matchen men därefter lyckades Villa Lidköping ta tre raka segrar och säkra en plats i finalen. I laget finns storstjärnan David Karlsson som vann skytteligan på 56 mål. Vi hittar också Daniel Andersson, Martin Andersson, Petter Björling, Joel Borberg, Axel Ekholm och Jesper Eriksson.

AIK är i sin första final någonsin

AIK har inte särskilt lång erfarenhet av bandy men har etablerat sig som ett topplag på kort tid. I Grundserien slutade laget tvåa, endast tre poäng bakom Villa Lidköping. Den fina formen har fortsatt under slutspelet även om det kanske inte har varit lika friktionsfritt som för sin motståndare.

I kvartsfinalen valde AIK att möta Västerås men det blev något tuffare än man väntat sig. Laget vann varannan match fram till den avgörande kvartsfinalen som AIK kunde vinna med 4-2. Därefter ställdes ”Gnaget” mot Edsbyn i semifinalen och det blev en jämn batalj. AIK inledde med förlust men plockade två raka segrar. I fjärde matchen åkte man dock på en rejäl mina och förlorade med hela 3-9. Dock skulle AIK studsa tillbaka och vinna den avgörande matchen med 4-0 vilket gör att man är i sin första final någonsin.

Speltips SM-finalen i Bandy

Även om det är otroligt jämnt enligt oddsen är Villa Lidköping favoriter av en anledning. Lagen har mött varandra åtta gånger tidigare med sju vinter för Villa och en oavgjord match. Villa Lidköping har också erfarenheten av att spela final i Bandy-SM och det tror vi också kan vara till lagets fördel. Dessutom har de storstjärnan David Karlsson som är årets spelare i svensk bandy enligt oss. Därför väljer vi att spela Villa Lidköping som svenska mästare av Elitserien i Bandy 2020.

Villa Lidköping vinner finalen över AIK och därmed SM-guldet i Bandy på is.

  • 100% upp till 100 kr i bonus!
  • Odds på division 4
  • För sportälskare!

Kommentarer

Feedback