advert

Viking - Filipstad: 1

24 november 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 2
24 nov 2017 at 12:48 (Uppdaterad 24 nov 2017 at 22:20) 24/11
52
0

Hockeytvåan Västra C

Chans (1-X-2): 27-18-55%
Spelvärde: 120,15%
Lägsta spelbara odds: 3,70
Units: 4/10
Hit/Miss: 4-2
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Fredag och hockeyderby uppe i Hagfors där Viking tar emot Filipstad. Det är två lag med skilda förutsättningar där Viking kämpar hårt i botten, men har svårt att få till det och ett Filipstaad som tampas uppe i toppen. I grunden är det inget snack om vilket lag som är bäst, men Viking ska verkligen inte underskattas.

Viking ligger sist i tabellen och ligger föga förvånande efter både Kil och Nor, vilket är en klar överraskning för mig. På pappret känns toppen och botten rätt klara i den här serien. Åmål, Munkfors, Hammarö och Filipstad är givna topp fyra och de övriga kommer tampas om de resterande placeringarna. Att Viking bara dock skulle ha en seger under ordinarie tid hade jag dock svårt att se. Man spelar jämnt med de flesta och anpassar sitt spel efter sin förmåga, förlorar sällan med stora siffror och är livsfarliga i sina kontringar. Mot ett lag som Filipstad tror jag det kommer fungera alldeles utmärkt med tanke på hur Filipstad också vill spela. Bortalaget kommer ifrån en stark trepoängare borta mot Hammarö och det var faktiskt deras första seger under ordinarie tid på fem matcher. De gjorde en riktig krigarinsats, var starka framför de båda målen och fick med sig ett par flytmål. Så de hade studsarna med sig kan man lugnt säga. Spelar Filipstad på samma sätt idag så tror jag de kommer få det tufft med Vikings snabba kontringar. Filipstad checkar väldigt hårt och Viking bygger mycket på att bara chippa ut pucken och anfalla. Jag misstänker att Filipstad kommer vara spelförande och det kommer passa Viking bra. Däremot så kan lika gärna Viking föra spelet för så dåliga som en sista plats i serien är man verkligen inte.

Talar för Viking

  • De båda lagens sätt att spela. Viking ställer upp i egen zon och är otroligt tighta framför eget mål, vilket gör att Filipstad förmodligen inte kommer kunna komma in i slottet så lätt. Spelar Filipstad som man brukar som just är mycket via slottet så kommer de åka på en hel del kontringar.
  • Viking är starka hemma även fast man inte vunnit ännu. Det är betydligt mycket svårare att spela borta mot Viking än vad det är att ha dem på hemmaplan. Det är som två olika lag.
  • Hemmalaget kommer ifrån två starka insatser som tyvärr inte inbringat några poäng. Två uddamålsförluster mot ettan respektive tvåan i serien. Hemma mot Åmål förlorade man med 1-2, men vann skotten med 54-30, så visst finns det potential.
  • Det är ett klart frågetecken kring Filipstads form. Seger senast, men övertygade inte. Innan det tre poäng på fem matcher.

Talar emot Viking

  • Såklart deras oförmåga att vinna matcher och göra mål. Man är inget effektivt lag, men nångång måste det även lossna för Viking.
  • Filipstad är ett bättre lag på pappret utan tvekan, men så mycket ska det inte skilja idag.

Det är ett derby och jag räknar med att Viking kommer gå ut hårt. Filipstad bättre på pappret, men så mycket som oddsen visar att det skiljer ska det inte göra. Viking klart starkare i Valhal än på resande fot. Vi testar lyckan på ettan här.

Lycka till!

/Heden

  • Spel ner till div 5
  • Bra kampanjer
  • Bäst odds på svensk sport

Kommentarer

Feedback