Reklam

VIK Västerås - IF Björklöven

25 januari 2016 at 10:42 - Hockey Allsvenskan
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Matchstart kl 19:00 @ ABB Arena Nord

Västerås ligger precis ovanför strecket och har just nu en plats i kvalserien till kvalserien. Det har varit en säsong med väldigt djupa dalar och riktigt höga toppar. Det är svårt att veta vart man har laget då det visat sig vara väldigt dag till dag. Som senaste matchen förlorade man mot Timrå på hemmaplan, som är ett av de sämre lagen i HockeyAllsvenskan. I den matchen var det inte så att Timrå övertygade, snarare att Västerås inte visade någon glöd eller spelglädje överhuvudtaget.

Björklöven förväntas inte vara ett topplag i Allsvenskan men de har ändå spelat sig till en chans att nå kvalserien. Just nu är det sju poäng upp till Västerås och åttondeplatsen. Poängbäst i truppen är forwarden Kim Karlsson som åkte på en hård tackling i huvudet i senaste mötet mot Leksand. En händelse som rört hela hockeysverige och backen Robin Jacobsson som stod för tacklingen har fått mycket kritik från profiler som Niklas Wikegård och NHL-proffset Pavel Datsyuk. På grund av tacklingen kommer vi inte att få se Kim Karlsson i kvällens match mot Västerås så Björklöven får klara sig utan honom.

Detta är en match som Västerås skall vinna och nu på slutet är varje poäng otroligt viktiga, med tanke på att man krigar om en plats ovanför strecket. Det är de bättre laget på pappret och har stått för fler bättre resultat under säsongen än vad Björklöven gjort. Dessutom saknar Björklöven sin bäste spelare Kim Karlsson, som är en drivande spelare och oerhört viktig för laget.

Matchodds 1X2
Oddsen är hämtade från 10bet.com
Västerås, 1.87
Oavgjort, 4.35
Björklöven, 3.25

Mitt tips: Vinst Västerås

Jag tror att det kommer vara Västerås som plockar tre relativt enkla poäng hemma ikväll. Björklöven är skakat och skadat, det blir tufft att komma till Västerås och försöka ta poäng. Hur som helst kommer det bli en match med mycket fart som det alltid blir i HockeyAllsvenskan. Underhållningsvärdet blir på topp!

 
  • Höga limiteringsgränser
  • Ute med odds tidigt
  • Bra sportprodukt
Feedback