Reklam

Vegas Golden Knights - St. Louis Blues: 2

Matchcenter
31 mars 2018 at 04:30 - Hockey, USA - NHL
31 mar 2018 at 01:23 (Uppdaterad 31 mar 2018 at 07:20) 31/03
15
0
Chans (1-2): 50-50%
Spelvärde: 105,00%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 5/10
Hit/Miss:
Expekt Spela nu hos Expekt
Strax möts Vegas och St Louis i en otroligt viktig match där hemmalaget kan spela ganska avslappnat och bortalaget St Louis söker ytterligare en seger. Det känns som att en sak avgör den här matchen och det är momentum och form.

Vegas har gjort en helt brutalt bra säsong och man ligger i toppen av sin division med fem matcher kvar att spela. Det ska väldigt mycket till ifall man tappar den ledningen med tanke på att man dessutom har ett par poäng till godo. Man är väldigt bra på hemmaplan och det krävs en del för att matcha dem i Vegas utan tvekan, men idag tycker jag ändå att motivationen ska vara en avgörande faktor. Oddset på bortalaget har droppat en aning, men med tanke på formen St Louis besitter så tycker jag de ska ha en bra chans till två nya poäng här. Blues är högst inblandade i kampen om en slutspelsplats och just nu ligger man på den första wildcard-platsen, men samtidigt måste man fortsätta plocka poäng ifall man ska hålla sin plats. Det skiljer trots allt bara två poäng mellan fyra lag och varenda poäng är viktig. St Louis är ett lag som kommit igång under sista halvan. Man har kanske ett lag som är på gränsen till slutspel om man tittar truppen, men de har absolut en trupp som ingen skulle bli förvånad ifall de tog sig till slutspel. Med spelare som Tarasenko och Pietrangelo så utgör det en grund som många förmodligen är rätt avundsjuka på. Vegas må ha gjort en bättre säsong rakt igenom, men Blues har allt att spela för.

Talar för spelet

  • Jag tycker motivationen spelar stor roll idag, verkligen alltså. Vegas har tagit ytterligare ett kliv mot divisionstiteln och har nu en match tillgodo och fem poäng ner till tvåan. Man behöver inte offra sig fullt ut och möter istället ett lag som spelar med kniven mot strupen. Blues kommer offra sig klart mer.
  • Formen. Blues har åtta vinster på den nio senaste matcherna vilket visar lite i vilket flow de är i för tillfället. De spelar jämnt med många lag, men har blivit otroligt tighta bakåt senaste veckorna. Förmodligen ett tecken på att man verkligen insett allvaret i det hela och vill spela ett slutspel istället för att gå på tidig ledighet.

Talar emot spelet

  • Vegas är ett otroligt starka hemmalag. Om det beror på att man är så bra som lag eller om det beror mycket på att lagen som är där använder mycket av tiden till att festa vet jag inte, men de har ett record som få lag kan slå och det går tyvärr inte att snacka bort.
  • Tittar man på helheten av säsongen så är Vegas otroligt starka. Man har inte haft någon speciell formdipp utan man har hela tiden kommit tillbaka från tunga förluster. Det är kanske lite nu senaste veckorna som formen kanske börjat svalna lite, men som sagt tittar man på helheten så är man otroligt starka.

Idag tycker jag motivationen och formen talar för bortalaget som har allt att spela för. Vegas har varit lite avslappnade på slutet och fortsätter Blues som de gjort på slutet så har de god chans. Jag testar St Louis inklusive övertid/straffar till oddset 2.10 hos Expekt.

Lycka till!

/Heden

  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus

Kommentarer

Feedback