Reklam

Växjö Lakers HC - Skellefteå AIK

2 februari 2016 at 11:33 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 14:18 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04
Matchstart kl 19:00 i Vida Arena

Många kommer säkert ihåg förra årets final mellan Skellefteå och Växjö. Det var något alldeles speciellt med den finalen, nämligen att båda lagen vann majoriteten av matcherna på bortaplan. Detta i ett slutspel när vilken arena som helst i hockeysverige fullkomligt kokar! Denna säsongen har lagen spelat mot varandra tre gånger i SHL där Skellefteå har vunnit två och Växjö en.

Sam Hallams gäng har ett stort problem, nämligen målvaktsfrågan. Nihlstorp har varit under all kritik och Stefan Steen har inte gjort det bättre. Utöver det ser Växjös trupp riktigt bra ut och man har klasspelare som Richard Gynge och Robert Rosén. Skulle man få tillbaka Nihlstorp i den formen han var i förra säsongen är detta ett lag som kan gå hela vägen i år igen.

Skellefteå är, om något lag, en het guldkandidat. De ligger just nu på en andraplats en poäng efter Frölunda. De har skapat en egen liga i toppen och Skellefteå har 13 poäng ner till tredjeplatsen. De har varit Sveriges mest framgångsrika hockeylag de senaste fem åren. Man har tagit sig till final fem gånger och vunnit två SM-guld. Det var många år sedan ett lag var så dominerande som Skellefteå är.Men man har de senaste haft det jobbigt och förlusten hemma mot Malmö var minst sagt överraskande. Och om man kollar på hur det såg ut mot Växjö förra säsongen så var det ett svårt lag att möta. Därför tror jag att Växjö kommer stå som vinnare efter 60 minuter.

Mitt tips: Vinst Växjö

Jag har spelat en rak etta på oddset 2.50 hos nordicbet.com. Med tanke på att Skellefteå har haft det lite jobbigt nu de senaste veckorna och Växjö såg heta ut förra matchen mot Rögle så tror jag detta är en match som Växjö har fördel i. Även om man varit svaga mot just Skellefteå på hemmaplan tror jag den trenden bryts ikväll. Hade varit kul och se en Nihlstorp i Växjökassen som äntligen hittar tillbaka till fjolårs formen.
  • 100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback