Reklam

Växjö Lakers HC - Skellefteå AIK

7 april 2016 at 12:38 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Match nummer fyra i Vida Arena

Matchen i tisdags slutade 2-0 till Skellefteå, samma resultat som den inledande matchen i semifinalen. Skillnaden denna gången är att Växjö var helt utspelade, de lyckades knappt skapa en målchans på 60 minuters spel. Skellefteå hade i sin tur en hel del farliga lägen man inte tog tillvara på men 2-0 räckte gott och väl för en seger som gav laget en 2-1 ledning i matchserien.

Något som är anmärkningsvärt är att Växjö inte gjort ett enda mål uppe i Skellefteå på två matcher. Alltså 0 mål på 120 minuter och 33 skott. Skellefteå har gjort två mål i samtliga semifinalmatcher så oddset på att de gör två mål idag lär inte vara särskilt högt. Men bättre har det gått på hemmaplan för Växjö där matchen ikväll också kommer att spelas. 

Matchseriens tre stjärnor

3. Tim Heed, Back Skellefteå

En offensivt skicklig back som har betytt oerhört mycket för Skellefteå under hela säsong. Han spelar i förstafemman tillsammans med Niclas Burström och dessa två har gjort det otroligt bra. Med två mål och ett assist på de senaste tre matcherna har han burit Skellefteås offensiv från blålinjen. En spelare som hade varit given i NHL om det inte vore för att det defensiva spelet inte håller tillräckligt hög nivå. Men i powerplay och anfallszon är han en av matchseriens hetaste spelare.

2. Patrik Zackrisson, Center Skellefteå

En tvåvägscenter som är stabil i alla tre zoner. Kan lägga fina passningar samt ta bra avslut själv. Han är en komplett spelare och har varit riktigt duktig under samtliga slutspelsmatcher. 0+3 hittills har det blivit för centern i andrafemman på tre semifinalmatcher. Zackrisson kanske inte är den roligaste spelaren att följa med tanke på att han har en otroligt jämn nivå. Men ibland blixtrar han till och kan stå för riktigt fina prestationer på egen hand. Han kommer garanterat fortsätta ha en stor roll i truppen resten av slutspelet.

1. Markus Svensson, Målvakt Skellefteå

Nu blev det tre Skellefteåspelare i toppen men med tanke på att de har varit det klart bättre laget är det svårt att trycka in en Växjöspelare här. Skulle möjligtvis kunna vara Alexander Johansson som har imponerat de senaste matcherna.

Men tillbaka till förstastjärnan Markus Svensson. Han har en räddningsprocent på 94.9% på tre semifinalmatcher. Har släppt in tre mål och stoppat 56 puckar. Vinnare av Honken Trophy och en utvecklingskurva som gått spikrakt uppåt. Svensson är för tillfället den hetaste målvakten i slutspelet och ger Skellefteå möjligheten att ta sig till final. Med honom mellan stolparna kan hela laget känna en trygghet då han för tillfället är den spelare som utstrålar mest självförtroende och lugn.

Mitt spel

Kommer Växjö hitta en väg förbi Skellefteås strukturerade spel eller är det ikväll som Skellefteå ska koppla greppet om matchserien?
Jag tror på det sistnämda. Skellefteå har momentum och tar de tillvara på övertaget kommer det bli en riktigt tuff match för Växjö. Båda lagen är spelande men Skellefteå är ett snäpp bättre på alla punkter. Bättre målvakt, defensiv och offensiv. Växjö måste hitta ett sätt att ge utrymme för sina stjärnspelare, kanske sära på förstafemman och sätta in Alexander Johansson bredvid Gynge och Rosén så att de får mer utrymme. Något måste iallafall hända för att få igång målproduktionen.

[bookmaker_bonus id=62]

Kvällens odds hittar vi på Expekt som ger 2.05 gånger pengarna på Skellefteåvinst. Växjö kommer förmodligen köra på samma formationer som de andra matcherna. Får se om det kanske vänder för förstakedjan som måste komma igång. Har svårt att se hur de annars ska lyckas tackla Skellefteå i match nummer fyra. Ikväll håller vi på norrlänningarna! Slutresultatet blir 1-3.
  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback