Reklam

Växjö Lakers HC - Skellefteå AIK

11 april 2016 at 11:44 - Hockey, Sverige - SHL
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Växjö måste vinna ikväll för att hålla matchserien vid liv

Matchserien har varit betydligt jämnare än vad jag förutspådde. Skellefteå leder med 3-2 i matcher och för att Växjö ha chans att ta sig till final måste man först vinna ikväll och sedan borta i en sjunde avgörande semifinal. Det låter, ser och är en otroligt tuff uppgift men med tanke på att superkedjan med Rosén, Gynge och Kiiskinen har kommit igång är Växjö ett lag man inte ska underskatta.

Skellefteå var illa ute i förra matchen efter att Växjö gått upp i en 3-1 ledning efter två perioder. Det var Växjö som höll i taktpinnen och det var inte mycket som talade för Skellefteå. Men något hände i periodpausen och förmodligen kommer vi aldrig få veta hur Hans Wallson bar sig åt för att få liv i sina mannar.

Tredjeperioden började trögt men efter sju minuter fick Skellefteå in en reduceringspuck. Efter den tog det inte lång tid innan laget gjort 3-3 och Växjö började förlora sitt fokus. De tappade kontrollen på matchen och började ta onödiga utvisningar. Något man absolut inte kan göra med fem minuter kvar av match sex på bortaplan. Skellefteå tog tillvara på möjligheten och tryckte 4-3 och sedan 5-3 i öppen kasse. Fyra mål i sista perioden och bäst när det verkligen gäller gjorde att Skellefteå kunde gå upp i en 3-2 ledning i matchserien.

Fortfarande ingen bortavinst i någon av semifinalerna

I år verkar det vara lite extra svårt att vinna på bortaplan. Det var raka motsatsen förra året i SM-finalen mellan Skellefteå och Växjö. Där vann Växjö tre bortamatcher och Skellefteå två. Till sist kunde Växjö knyta ihop säcken och vinna den sjätte matchen på hemmaplan som också gjorde laget till svenska mästare.

Men i år är det ombytta roller, nu vinner båda lagen sina hemmamatcher vilket talar för att Skellefteå är det lag som kommer ta sig till final. Speciellt nu när Nihlstorp är skadad och Stefan Steen får hoppa in och vakta Växjökassen. Men en vinst för Växjö idag och allt kan hända uppe i Skellefteå på onsdag.

Mitt spel

Jag tror att Växjö kommer vinna ikväll. Framförallt med tanke på att superkedjan har vaknat till liv och man fått igång produktionen igen. Det stora frågetecknet är hur Stefan Steen kommer att prestera, han är under enorm press och vet om att detta mycket väl kan bli den sista matchen denna säsongen. För Skellefteås del tror jag det är lätt att bli lite bekväm i ett sånt här läge. De vet om att en förlust idag inte är hela världen, då de kommer få en ny chans om två dagar fast på hemmaplan.

[bookmaker_bonus id=2]

Unibet erbjuder oddset 3.50 på en Växjövinst. En rak etta helt enkelt, till ett ordentligt överodds. Hänger inte riktigt med hur tankarna går hos oddssättaren men det är bara att tacka och ta emot. Förmodligen är oddset såpass högt för att Nihlstorp är skadad och Skellefteås övertygande vinst senast. Men hade jag varit oddssättare hade jag satt Växjö på 2.35 gånger pengarna i och med att Sam Hallam i Växjöbåset vet vilka knappar man ska trycka på för att få igång sina spelare.

En intressant match som med all säkerhet kommer bjuda på en hel del dramatik och känslor. Ikväll hejar på Växjö Lakers!
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback