Reklam
25 oktober 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - SHL
25 okt 2018 at 11:39 (Uppdaterad 25 okt 2018 at 21:17) 25/10
60
0

SHL

Chans (1-X-2): 60-15-25%
Spelvärde: 114,00%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 7/10
Hit/Miss: 2-2
Betser Spela nu hos Betser
Äntligen fick Växjö lite islossning och proppen ur. Seger i förra omgången mot Mora med 4-1 och äntligen lite andrum och medgång för laget.
Något som verkligen ger goda möjligheter för andra raka segern!

Växjö har hittills under säsongen enbart haft en segersvit på två matcher. Annars har det varvat med vinst och förlust. 
Nu blev det vinst senast och en riktigt skön sådan dessutom. Flera tilltänkta poänggörare fann åt målet och J. Pesonen har vaknat till liv. 
Luleå har tre raka segrar och kommer till spel i gott slag. Men att man ska rubba hemmastarka Växjö tvekar jag på.

Vad talar för Växjö:
► Efterlängtad utdelning senast. Den stora problematiken för Växjö under säsongen har varit målskörden. Laget har skjutit massor utav skott, men inte fått pucken i mål. Mot Mora blev det fyra mål på 31 skott och en bra effektivitet. Flera spelare bidrog och började producera och första linan svarade för tre poäng.
 ► Luleå har överpresterat i mina ögon. Laget har tre raka segrar och det är inte för att laget har spelat superb ishockey utan det är framförallt för att motståndarna inte har lyckats göra mål. Seger över då formsvaga Rögle med 3-1. Seger med 5-1 över Frölunda i en match som Frölunda vek ner sig totalt och gjorde säsongens sämsta prestation och nu sist 3-1 mot Malmö. Förlorade skotten, men visade upp starkt målvaktsspel och defensiv.
► Växjö har underpresterat. Dom regerande mästarna besitter återigen ett utav ligans absolut bästa spelarmaterial. Det har varit en rejäl ombyggnation i truppen då flera tongivande spelare har lämnat efter förra säsongen. Det har därav tagit tid (längre än vad som förväntades) att bygga ihop laget och få utdelning. 
Nu kom den sist och det är en tidsfråga innan Växjö får allt att stämma och avancerar uppåt i tabellen.
► Ett normalt sett starkt hemmalag mot ett bortasvagt Luleå. Växjö har hittills inte rosat marknaden på hemmaplan, men är ett av seriens bästa hemmalag.
Luleå har inte seriens bästa bortaspel och på fyra bortamatcher har det blivit fem poäng efter 2 segrar och 2 förluster. Att göra mål på bortaplan är en akilleshäl för Luleå för förutom megaeffekten mot Frölunda har laget bara gjort fyra mål under ordinarie speltid i tre matcher.

Vad talar emot:
► Självförtroendet hos gästerna. Tre raka segrar, fem segrar på lagets sex senaste matcher och formstarkaste laget i serien. En femte plats i tabellen och ett hårt krigande Luleå som har rejäl medgång i det dom håller på med är långt ifrån lättslagna. 
► Luleå är ingen favoritmotståndare för smålänningarna. Förra säsongen plockade Växjö bara fem poäng av tolv möjliga mot Luleå. 
På hemmaplan i Vida Arena har inte Växjö besegrat Luleå på fulltid sedan fem hemmamatcher sedan. 

En viktig seger senast för Växjö och jag förväntar mig att det var lite av proppen ur. Nu har dom regerande mästarna vaknat till liv och vill klättra i tabellen. Skadeläget ser bra ut och med den starka defensiven som Växjö besitter kommer Luleå få det väldigt tufft. 

  • Pengarna tillbaka vid 0-0
  • Stort fokus på Premier League
  • Snygg sajt

Kommentarer

Feedback