Reklam

Växjö Lakers HC - HC Bílí Tygři Liberec: 1 (0-1)

Matchcenter
16 januari 2018 at 18:30 - Hockey, Europa - Champions Hockey League
14 jan 2018 at 22:22 (Uppdaterad 16 jan 2018 at 22:51) 14/01
95
0

Chance (1-X-2) including handicap: 50-27-23%
Spelvärde: 105,00%
Lägsta spelbara odds: 2,00
Units: 5/10
Hit/Miss: 6-1
Betway Spela nu hos Betway
Returmöte i Champions Hockey League semifinalen mellan svenska Växjö och tjeckiska Liberec. 1-1 är från första mötet. Ett möte där Växjö var det klart bättre laget, men spelade emellanåt väldigt slarvigt och nonchalant.
Nu vänder mötet till Vida Arena och till en arena där hemmalaget trivs ofantligt bra i. Dessutom har smålänningarna fått tillbaka flera viktiga kuggar.

► Skillnad på lagen. Växjö är ett mycket bättre lag och har flera världsspelare som; D. Rahimi, V. Fasth, E. Pettersson, N. Welch och T. Kiiskinen för att nämna några. 
Liberec är inte alls ett dåligt hockeylag och har slagit ut flera stora lag under turneringsgång. Däremot är truppen mycket svagare än det småländska.
► Formen inför returen. Växjö har efter kryssmatchen i första mötet hunnit spelat två matcher i den inhemska ligan. Två stabila segrar har det blivit och bara ett insläppt mål.
Liberec är rena rama tvärtom och sållningen i försvaret är enormt. Laget har bara gjort två mål på sina två matcher efter returen och släppt in sju kassar
Liberec ligger långt långt efter i den tjeckiska ligan och är på rejäla kliv på väg mot kval.
►  Tre möten lagen emellan och det har slutat med två segrar för Växjö och en oavgjord match. 
Lagen möttes även i gruppspelet och Växjö var det bättre och starkare laget även där. 6-3 på hemmaplan och en 4-3 seger i Tjeckien efter övertid. 
► Växjö har återfått viktiga spelare. Samtliga tre spelare från Junior-VM är tillbaka samt den finska stjärnspelaren T. Kiiskinen. Fyra väldigt nyttiga spelare för sitt Växjö.
► Sveriges bästa hemmalag. Växjö har spelat arton hemmamatcher i SHL. Femton vinster och en målskillnad på 58-32.
I Champions Hockey League blev det tre raka i vinster i gruppspelet, hemmaseger i både åttondelen och i kvartsfinalen. Lägg därtill att samtliga hemmamatcher har varit med minst två mål, förutom mötet mot walesiska Cardiff. (3-2)

Vad talar emot:
► Liberec satsar allt på Champions Hockey League. Den inhemska ligan har fått stått åt sidan och krutet har satsats i Europa.
Laget har slagit ut regerande mästarna Frölunda och den schweisiska jätten Zurich. Notera att båda utslagningar har gjorts på bortais.
► Växjö kan vara tafatta. Trots att laget är så mycket bättre emellanåt, sker det lite för ofta att spelarna går ner i seriösitet och bjuder in sina motståndare. Lite likt så som det var i första mötet som slutade 1-1. En match Växjö skulle vunnit om skärpan var på sin plats matchen igenom.

Det kommer inte vara publikfest, trots att jag ytterst hoppas på det. Växjö går seriöst in på att vinna Champions Hockey League och får nu ett kanonläge att ta sig till final och vinna fina prispengar. Man möter ett lag helt under isen som inte har någon offensiv som fungerar. Det är något Växjö ska ta tillvara på!

 

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter

Kommentarer

Feedback