Reklam

Västervik - Västerås: 1

15 apr 2018 at 14:04 (Uppdaterad 15 apr 2018 at 18:21) 15/04
4
0

Kvalserien till hockeyallsvenskan

Chans (1-X-2): 57-19-24%
Spelvärde: 111,15%
Lägsta spelbara odds: 1,75
Units: 6/10
Hit/Miss: 4-1
LeoVegas Spela nu hos LeoVegas
Idag spelas också den sista matchen i kvalet till hockeyallsvenskan och de två lagen som redan är klara att ta sig upp i hockeyallsvenskan möts nere i Västervik. Min känsla är bara att det är lättare att spela som hemmalag i en sån här typ av match.

Västervik gjorde vad man skulle och klarade sig kvar i hockeyallsvenskan. Det började dock ganska tufft och man gjorde förändringar i ledarstaben när man plockade in förre succétränaren Mattias Karlin igen. Nu står man här inför sista matchen och är tillsammans med Västerås redan klara för spel i nästa säsongs hockeyallsvenska. Jag tror dock att en sån här typ av match är klart lättare att spela för ett hemmalag när vi har dessa förutsättningar. När de möttes i Västerås för ett par veckor sedan så var det inget snack om saken vilket lag som var bäst. Västervik var klart spelförande och vann rättvist med 3-1. En match som skulle kunnat vara ännu större siffror. Västerås har gjort det som få har klarat av. Man har tagit sig tillbaka till hockeyallsvenskan första säsongen efter att man åkt ur och det är starkt. Nu har man som sagt en match kvar att spela och det är klart att man vill vinna den, men samtidigt får man ha i åtanke att det är en lång resa och förmodligen vill ingen ens spela. Jag tror såklart att Västervikspelarna skulle tycka att det var lika skönt att slippa matchen, men de har klart bättre förutsättningar enligt mig.

Talar för spelet

  • Västervik kommer trots allt från hockeyallsvenskan och ska vara ett bättre lag än Västerås. Det skiljer inte supermycket, men Västervik har trots allt ett lag som spelat väldigt bra under långa stunder i hockeyallsvenskan. Västerås har levt mycket på sin defensiv och målvakt under hela säsongen, framförallt nu på slutet när man mött riktigt bra lag.
  • Förberedelserna. Jag har ingen aning om hur hårt lagen har festat osv, men Västerås har en lång bussresa i benen och att åka ner och spela en sån här match tycker nog bara de flesta är lite halvjobbigt.
  • Emil Georgsson gör sin sista match i karriären ikväll i Västervik och han är en legendar i klubben. Om det är något de vill spela för idag så är det han och det borde räcka som motivation för mig.
  • Västerås väljer att spela utan toppning idag och låta alla spela lika mycket. Dessutom väljer man att vila succémålvakten Marcus Dahlbom till förmån för Daniel Wahlberg. Ingen dålig målvakt såklart, men det är trots allt Dahlbom som varit en levande vägg under hela säsongen.

Talar emot spelet

  • Det är lite småskavanker i båda lagen, men Västervik verkar vara det lag som drabbats lite mer. Inga jätteavbräck, men ändå att ha i åtanke.
  • Västerås defensiv behöver inte bli sämre än den varit tidigare bara för att man har mindre att spela för. De är kompakta och kan stänga matcher.

Jag tycker dock att förberedelserna ska vara till klar fördel för hemmalaget här. Man har dessutom Georgsson att spela för och det räcker för mig. Jag testar Västervik att vinna under ordinarie tid till oddset 1.95 hos Leo Vegas.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Bäst i mobilen
  • Hög trovärdighet
Feedback