advert

Västerås - Skövde: 1

29 november 2017 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
29 nov 2017 at 13:20 (Uppdaterad 29 nov 2017 at 22:04) 29/11
63
0

Hockeyettan Västra

Chans (1-X-2): 67-15-18%
Spelvärde: 109,88%
Lägsta spelbara odds: 1,49
Units: 7/10
Hit/Miss: 7-1
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Ikväll i Västerås så tar serieledarna emot Skövde i en match som inte betyder så jättemycket om man ser till tabellen. Om man ser till det lag som har mest att spela för så är det Skövde, men samtidigt så har man ändå väldigt god marginal ner till strecket. I vilket fall så tycker jag ändå att bredden hos Västerås ska avgöra detta.

Västerås har visat att man är seriens bästa lag som förväntat. Man har ett par bottennapp under säsongen där inställningen inte varit på topp, men det har blivit mycket bättre de senaste veckorna. Formen är galant och trots att man de två senaste matcherna inte gjort mer än vad man ska så tror jag inte man får några problem idag heller. Skövde är bra och det är det inget snack om, men det ska ändå skilja en hel del här. Bortalaget åker till Västerås med en tung förlust i skallen så sent som i måndags mot serietvåan Mariestad. Ett derby som Bois vann plättlätt med 5-1 och dessutom fullt rättvist. Nu när man åker till Västerås så blir det förmodligen en minst lika svår match om inte än svårare. Västerås är ett mer spelskickligt lag och kommer sätta Skövdes försvar på prov. Det skiljer åtta poäng i tabellen och en hel del mellan deras målskillnad. Västerås har varit riktigt bra på slutet och är svårlslagna.

Talar för Västerås

  •  Man är helt enkelt bättre över hela banan. Trots att spelet under vissa stunder inte klickat fullt ut så har man vunnit matcherna, vilket tyder på styrka.
  •  Jag tycker nästan det är positivt att man möter ett av de bättre lagen i den här serien. Man kan inte slappna av som man gör mot de "mindre" klubbarna och det är då det brukar kunna straffa sig. Man har revansch att utkräva sedan den första matchen i Skövde tidigare i höstas.
  •  Både Västerås och Skövde har nog börjat slå sig lite till ro och tränar lite hårdare. Skövde har bara fått vila en dag emellan matcherna medan Västerås har fått vila upp sig hela helgen. Klar fördel VIK.
  •  Skövde är bättre hemma än vad man är på resande fot. Svårare än så är det inte.

Talar emot spelet

  •  Att Västerås just är seriens bästa lag och kan slappna av lite för enkelt ibland. VIK är laget alla vill slå och Skövde kommer inte ge sig enkelt ikväll.
  •  Skövde är ändå ett topplag och vet om att man kan slå Västerås. Dock bör man återigen vara numret för litet.

Skövde fick storstryk av Mariestad i måndags och frågan är hur det ligger till i skallen på dem. Jag tror i vilket fall att Västerås blir alldeles för tuffa ikväll och spelar raka ettan här. Vill man inte singla så går det alltid att plocka med dem i en dubbel eller liknande.

Lycka till!

/Heden

  • Spel ner till div 5
  • Bra kampanjer
  • Bäst odds på svensk sport

Kommentarer

Feedback