Reklam

Västerås - Örnsköldsvik: 2

18 februari 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
18 feb 2018 at 11:36 (Uppdaterad 18 feb 2018 at 19:18) 18/02
101
0

Allettan Norra

Chans (1-2): 77-23%
Spelvärde: 146,05%
Lägsta spelbara odds: 4,35
Units: 3/10
Hit/Miss: 2-3
Betsson Spela nu hos Betsson
Idag tar sig stora starka Västerås emot bottenlaget Örnsköldsvik och man har revansch att utkräva efter gårdagens förlust mot Piteå. Jag må vara en som letar efter höga odds, men måste ändå testa det här känner jag.

Västerås är ett topplag helt klart och det har man visat under hela säsongen. Igår var det återigen dags att spela mot Piteå, som jag anser är seriens bästa lag rakt igenom. Något som också Piteå visade igen när man satte Västerås på plats. 4-0 i hemmamötet och 2-4 igår efter en stabil insats där man återigen var väldigt effektiva och visade att man i grunden är riktigt bra. Västerås värvade in Conny Strömberg som igår gjorde debut utan att glänsa. VIK har en del att jobba på och matchen idag mot Övik tror jag inte blir så lätt som många tror att den ska bli. Örnsköldsvik tog igår sin första trepoängare på hela allettan och den var sprättlätt och rättvis efter att ha kört över Lindlöven borta med 8-3. Man ska inte stirra sig blind på tabellen här för Örnsköldsvik är klart bättre än sju poäng och de flesta går på namnet Västerås och tabellen här. Ja, Västerås ska vinna detta och kan säkert köra över Örnsköldsvik om de får en bra start, men så länge Övik är med i matchen så kommer det vara jämnt. De är svåra att få hål på och har en bra målvakt.

Talar för spelet

  • Örnsköldsvik har spelat ganska bra under hela allettan, men haft rejält med stolpe ut. Stort övertag spelmässigt i många matcher, men dålig utdelning. Proppen ur igår och kanske var det det man behövde.
  • Inställningen lär tala för Övik. Västerås är ett gäng med ”stjärnor” som förmodligen tror att allt går lättare än för dem än vad det egentligen gör. Är det något lag man vill slå så är det garanterat Västerås så trots att Örnsköldsvik inte har något att spela för så kommer man kriga järnet. Det visade man redan igår att man inte lagt ned helt än.

Talar emot spelet

  • På pappret är VIK ett bättre lag utan tvekan. Man har många spelare som är på toppen av den här nivån, men det är inte alltid det är bäst heller. En normal dag så ska man givetvis vinna detta.
  • Får man hål på Örnsköldsvik tidigt så tror jag det blir jobbigt för dem att hämta ikapp. En nyckel för spelet är nog att Övik får göra första målet så att man har något att jobba på.

En normal dag så är det klart att Västerås ska vinna det här. Man har en ambition att ta sig tillbaka till hockeyallsvenskan och har definitivt lag för det. Övik har dock spelat ganska bra och man ska inte stirra sig blind på tabellen här. Jag tycker helt klart att den lilla insatsen är värd på bortalaget här, även om Västerås är starka i grunden. Jag testar Örnsköldsvik till 6.35 inklusive övertid/straffar hos betsson.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt
Feedback