Reklam

Väsby - Visby/Roma

18 januari 2017 at 15:14 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 15:24 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Även den norra allettan har full omgång ikväll där jag tycker vi fått ett fint odds på ett av lagen i matchen mellan Väsby och Visby. Hemmalaget behöver en seger idag för att inte halka för långt efter samtidigt som att Visby måste hålla sin position bland toppen.

Väsby är ett lag som hittills i allettan har spelat och fått utdelning på mycket mer än man kanske hade förväntat sig. Det är nog ingen som hade förväntat sig att Väsby skulle ha plockat hela åtta poäng på fem spelade matcher i den tuffa norrserien. Åtta poäng låter inte så mycket på fem matcher, men för ett lag som Väsby med inga större ambitioner i den här serien förutom att få vara med och skaffa sig rutin så är det väldigt bra. Man har fått stryk i tre matcher mot Piteå respektive Huddinge två gånger i matcher som alla varit jämna resultatmässigt. Tittar man spelmässigt och vilket lag som fört matchen så är det verkligen inte Väsby. Man placerade sig i grundserien på en femteplats i en relativt svag östra division och tog sig till allettan för första gången i klubbens historia. Bara att man är här är en bedrift enligt mig. På pappret är man tillsammans med Haninge de två sämsta lagen i serien och när den norra allettan är slut så blir jag inte förvånad om just dem två lagen ligger i botten av tabellen. Man har två segrar och dem mot Haninge på hemmaplan och Östersund på bortaplan. Segern mot krisdrabbade ÖIK imponerar, men man mötte också ett lag som haft stora problem med defensiven på slutet och dessutom hade man maximal utdelning på sina avslut i en match som slutade hela 6-9 till Väsbys favör. Man kan skrälla har man visat, men i längden tror jag det tar ut sin rätt.

Visby har öppnat allettan förvånansvärt bra. Man har ett rutinerat lag på den här nivån och de flesta av killarna har varit inblandade i såna här situationer förr. Man ligger efter sex spelade matcher bara ett poäng bakom ledande Huddinge och det visar väl lite hur pass högt topplagen från den östra serien står sig i jämförelse med de norra lagen. Att Huddinge var bra visste jag, men att Visby skulle imponera så pass mycket trodde jag faktiskt inte om jag ska vara ärlig. Deras spelsätt kanske dock passar in ganska bra här. Det är mycket täta matcher och laget har ett fysiskt spelsystem som är jobbigt att möta. Just det sättet tror jag passa bra mot ett lag som Väsby som spelar lite på samma sätt. Ska Väsby vinna matcher så är det krigarsegrar som gäller och med tanke på att Visby har ett spelsätt som är liknande Väsbys så bör Visby ligga snäppet före då bortalaget har en klar fördel på spelarmaterialet. De har mötts två gånger den här säsongen där hemmalagen vann båda sina matcher. Den senaste matchen var den i sista omgången och då vann Väsby med 5-2, men då ska också tilläggas att Väsby hade allt att spela för medans Visby förmodligen bara ville åka hem till Gotland. Nu är det definitivt andra förutsättningar.

På pappret är Visby ett lag som är bättre och har större ambitioner än Väsby, således ska man också vara favoriter enligt mig. Mitt spel blir idag Visby ML till oddset 1.88 hos Unibet och kommer spelas med en insats över medel.

Lycka till!

/Heden

 
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback