advert

Värmländsk hockeydubbel

23 oktober 2016 at 01:58 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Söndag och det betyder en massa matcher från hockeyettan bland annat. Jag kommer idag kliva in på en riktig värmländsk hockeydubbel där jag ser bra chans för det ena laget och för lag nummer två i dubbeln som kommer från hockeytvåan så finns det bara tre poäng.

Forshaga - Enköping   1 (1.78) Hemmalaget kommer ifrån en väldigt sur förlust senast på hemmaplan när man tappade in 2-2 målet mot Skövde med endast nio sekunder kvar av matchen. Man förlorade sedan även på övertid. Tittar man på Forshagas säsong hittills så är jag faktiskt lite förvånad för jag trodde verkligen inte på dem. De har dock motbevisat mig nu och man kan störa alla lagen, speciellt hemma i Ängevi där man som vanligt är väldigt svåra att möta. Det är ett lag som spelar fysiskt och vinner sina matcher som lag. Man har inga större individualister utan bygger mycket på just laget och dessutom har man en av seriens klart bästa målvakter. Nu har man även fått in två nyförvärv i Benjamin Trust och Henrik Tång som givetvis breddar laget ytterligare. Hemma är man rätta favoriter.

Enköping har också gjort det bra hittills och kliver in till den här matchen med två raka segrar i bagaget. Dessa segrar har man dock tagit på hemmaplan och det är väl just där man brukar prestera. På resande fot är Enköping inte alls lika bra som hemma. Man har bara tagit två poäng och har en målskillnad på -11. Enköping är dock helt okej som lag och har sina individualister, men Forshaga har fysiken som krävs för att åka sönder Enköping. Normalt hade jag nog tyckt att oddset kanske är lite lågt på hemmalaget, men hemmastyrkan ska avgöra här. Forshaga är ett annat lag på hemmaplan än vad man är borta. Detsamma gäller Enköping och därav också mitt spel.

Grums - Åmål   1 (1.25) Här har vi hockeytvåans stora gigant i Värmland under mängder av säsonger. Man har varit nummer ett i division två här under en lång tid och man är det fortfarande om man tittar på pappret. Förra året sprang man hem hockeytvåan västra C och har denna säsong ett ännu bättre lag. Man har värvat meriterat från hockeyettan och har fått behålla det mesta ur förra årets trupp som nästan tog klivet upp till hockeyettan. Hemma i Billerud är det inte många lag som orkar med i sextio minuter och ett lag som Åmål ska verkligen inte ha något att säga till om här.

Åmål leder faktiskt serien på sina sex poäng före Grums, men det lär de inte göra på söndagskvällen. Man har spelat en match mer än de andra lagen i serien och sina två segrar har man tagit mot Arvika i ett dubbelmöte. Arvika är det klart sämsta laget i den här serien och kommer förmodligen inte plocka speciellt många poäng den här säsongen. I första matchen fick man stryk av Hammarö med 3-1 i en match som lika gärna kunde blivit ett par måls större skillnad. Åmål hade problem med Hammarös tempo under stora delar av matchen och kommer få möta ett lag med ännu högre tempo nu. Man har en bra målvakt och han är den enda som kan rädda dem från en brakförlust.

Med tanke på att Grums ska vara säker så ser jag det mer som en singel på Forshaga till 2.23 gånger pengarna och det tycker jag är riktigt bra. Mitt spel blir alltså Forshaga och Grums att vinna under ordinarie tid hos Nordicbet. Insatsen landar på 5 units.

Lycka till!

/Heden
  • 100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback