Reklam

Vännäs - Köping: 2

24 februari 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
23 feb 2018 at 23:19 (Uppdaterad 24 feb 2018 at 18:17) 23/02
89
0

Playoff Hockeyettan

Chans (1-2): 52-48%
Spelvärde: 113,76%
Lägsta spelbara odds: 2,08
Units: 5/10
Hit/Miss: 4-1
Betsafe Spela nu hos Betsafe
Under lördagen spelas match två i playoffet mellan serievinnarna i fortsättningsserierna. Köping vann hemma mot Vännäs och har två chanser på sig att säkra. Jag tror man tar den direkt och visar att defensiven är ett vinnande koncept.

Köping vann match ett med 3-1 hemma i Köping efter att ha gjort en riktigt bra match. Det var en fullt rättvis seger och man hade ledningen från start till slut. Köping vann den västra vårserien med fem poäng före tvåan Enköping. Man var det stabilaste laget genom hela serien och det kändes fullt rättvist att man tillslut fick den här platsen. Man har ett lag som bygger mycket runt att vara precis som ett lag ska vara. De har hög offervilja, är tight bakåt och åker mycket skridskor. Man har kanske inte de där toppspelarna, men man alla femmor är klart kapabla och köper sina roller fullt ut. I den första matchen höll man Vännäs på utsidan och visade att man är svåra att bräcka. Under fredagen åkte man upp till Vännäs för bästa möjliga förberedelse och har goda chanser igen. Vännäs vann sin serie upp i norr där man tog tio raka trepoängare. Det är riktigt starkt såklart att man orkar hålla uppe sitt spel även fast det varit avgjort sedan en tid tillbaka. Det kommer bli tight däruppe utan tvekan, men jag känner ändå att Köping känns mer stabila i sitt spel. Man har ett bra grundspel och två målvakter som passar in ypperligt i deras lagbygge.

Talar för spelet

  • Köping var klart bäst i första matchen och hade stenkoll på Vännäs. Det kan bli en helt annan matchbild på lördagen, men känslan är att faktiskt Köping är snäppet starkare än Vännäs.
  • Defensiven i Köping är väldigt bra. Man boxar ut sina motståndare bra och håller dem på utsidan. Vännäs är ganska ineffektiva och har varit under hela säsongen. Kommer få det tufft att få hål på Köping igen.
  • Vännäs må vara bra som lag, men det är även Köping. Spetsmässigt så känns Köping ändå något starkare på vissa positioner och det bör också visa sig om allt går som man tror.

Talar emot spelet

  • Det är klart det är en nackdel för Köping att lira på resande fot. En oerhört lång bussresa i benen även om man åkte i god tid. Vännäs är starka hemma och kommer offra sig hårt.

Jag tror det här kommer bli riktigt tight, men Köping är starka i sådana matcher. Man är otroligt duktiga på att spela av matcher och dra ner på tempot när man har en ledning. Jag tror man kommer ligga tight framför egen och gå på en del kontringar. Tror ett desperat Vännäs kan gå bort sig en aning. Jag testar Köping inklusive övertid/straffar till oddset 2.37 hos betsafe.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel
Feedback