Reklam

Vännäs - Boden: 1

7 oktober 2018 at 16:00 - Hockey, Sverige - Division 1
7 okt 2018 at 11:14 (Uppdaterad 7 okt 2018 at 21:48) 07/10
52
0
Chans (1-2): 51-49%
Spelvärde: 102,00%
Lägsta spelbara odds: 1,96
Units: 5/10
Hit/Miss: 4-1
Expekt Spela nu hos Expekt
Jag kommer att ge mig på matchen uppe i norr där två topplag drabbar samman. Vännäs tar emot Boden och i mitt tycke har det kanske blivit fel favorit här. Bortalaget har fortfarande en hel del att bevisa.

Vännäs har startat säsongen på ett grymt sätt med tanke på deras förutsättningar. Förra säsongen etablerade man sig äntligen lite på den här nivån. Till den här säsongen har man tagit ett extra kliv och man har fått in ett par till spelare med bra spets och också fått behålla stommen från förra säsongen. Man ligger på plats fyra i tabellen med tio poäng på sex spelade matcher. Inte superbra, men ändå helt okej. Framför allt har man varit starka på hemmaplan där man vunnit samtliga tre matcher. Två av dem på övertid/straffar visserligen, men starka ska man vara där iallafall. Boden rankas som ett av de bättre lagen i den norra serien helt klart, men man har startat svagt såhär långt med tanke på deras ambition. I förra matchen åkta man till exempel på stryk emot Teg på hemmaplan och det är inte alls godkänt någonstans. Nu möter man klart tuffare motstånd och det är möjligt att man höjer sig, men Vännäs är starka hemma och ska ses med bra chans.

Talar för spelet

  • Vännäs är starka hemma. Nämner det igen trots att det är nämnt däruppe. Man har tre raka segrar där och ska definitivt inte underskattas. Boden lång resa i benen och det gäller att vara med från start.
  • Boden har haft svårt att få in pucken såhär långt. Fyra mål på Piteå i premiären och sex mål på bottenlaget Lejon, annars har det varit tufft. Vännäs har bra försvar och bra målvakt.

Talar emot spelet

  • På pappret är Boden ett lite bättre lag såklart och är ett lag med klart större ambition den här säsongen än vad Vännäs är och har.
  • Boden måste ha underpresterat en aning. Det kanske väntar en lite proppen ur för laget snart. Man är stabila över alla lagdelar och ska vara med i toppen när säsongen är över.

Jag tycker oddset borde vara lite jämnare här. Vännäs är starka hemma och bör ha bra chans idag. Kanske är det tillochmed fel favorit. Jag testar Vännäs inklusive övertid/straffar till oddset 2.00 hos Expekt.

Lycka till!

/Heden

  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback