Reklam

Vänersborg - Kungälv: 1

21 januari 2018 at 17:00 - Hockey, Sverige - Division 2
18 jan 2018 at 13:44 (Uppdaterad 21 jan 2018 at 22:59) 18/01
125
0

Alltvvåan Södra

Chans (1-X-2): 59-19-22%
Spelvärde: 144,55%
Lägsta spelbara odds: 1,69
Units: 9/10
Hit/Miss: 4-2
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Den södra alltvåan har startat ganska väntat, men som vanligt väldigt jämn. Den stora besvikelsen hittills är serietvåan från A-serien, Vänersborg, som har startat med fyra raka förluster. Det finns inget annat än tre poäng som gäller i matchen på söndag mot Kungälv. Här sitter oddsen helt fel och oddssättarna går enbart på tabellen. Tyngre spel rekommenderas.

Vänersborg har startat oväntat dåligt med noll poäng på de fyra inledande matcherna. Det är inte på något sätt godkänt, även om man ska ha i åtanke att de faktiskt haft fyra riktigt tuffa motståndare. Nu finns det inget annat än en seger som räknas. Trots noll poäng har man tre poäng upp till ovanför strecket där Kungälv ligger så det är en otroligt viktig match för båda lagen. Vänersborg är ett riktigt bra lag och är tunga att möta. Man har noll poäng, men man har faktiskt gjort fyra bra insatser där man varit med bra spelmässigt, men saknat den där lilla extra glöden för att ta sig in på mål. Nu är det allvar på riktigt och det är i princip ett måste med tre poäng och det bör man ha mer än goda chanser till att lyckas med. Kungälv står ju för motståndet och för mig är det en gåta att de satt Kungälv som favorit här. Kungälv har startat serien med två oavgjorda och två förluster hittills. De får nog räknas till ett av de två svagaste i den här serien och jag skulle bli förvånad om man lyckas knipa Vänersborg på poängen här. När Vänersborg väl får det att släppa så kommer man bli livsfarliga och man bör ha bra chans redan här. I mitt tycke är oddsen helt felsatta här. Vänersborg är ett klart bättre lag än Kungälv. Dessutom gjorda deras finska nyförvärv debut senast och lär ha kommit in i det ännu mer nu med en match och några träningar i kroppen.

Talar för spelet

  • Vänersborg är ett klart bättre lag på pappret. Oddsen sätts enbart utifrån tabellen här och jag är rätt säker på att oddssättarna inte alls har någon koll på vad de har för lag egentligen.
  • VHC har inte haft studsarna med sig i inledningen och det är bara en tidsfråga innan målen och första vinsten kommer. Man har skapat mängder av målchanser, men måste ta tillvara på dem. Nu har man kniven emot strupen och de kommer sälja sig dyrt.
  • Offensiven har varit svag, men i grunden är den otroligt bra. Man har två riktigt vassa kedjor offensivt och nu också med ett färskt nyförvärv som ska vara riktigt duktig. I grundserien gjorde man nästan fyra mål i snitt/match.
  • Senast vann Vänersborg hemma med 4-1 mot Kungälv, men torskade i Kungälv med 3-2, trots ett massivt spelövertag. Det skiljde trots allt 13 poäng mellan lagen i grundserien och det borde säga en hel del.

Talar emot spelet

  • Självförtroendet i Vänersborg lär inte vara på topp. Fyra raka förluster för ett lag som normalt sett är vana att vinna är tufft. Speciellt när man under hela grundserien hade fyra förluster totalt.
  • Defensiven och målvaktsspelet är klart starkare hos Kungälv. Vänersborg svaga punkt är spelet i deras egen zon. Får de dock ordning på sitt målskytte till matchen så bör det inte vara några större problem ändå.

Jag vet inte varför, men här är de ute och cyklar. Vänersborg ska vara favorit här och de läser alldeles för mycket på tabellen. Raka ettan spelas med en lite tyngre insats.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback