advert

Vallentuna - Valbo

30 oktober 2016 at 01:49 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


IF Vallentuna har blivit skyhöga favoriter hemma mot Valbo och frågan är om bolagen är helt rätt ute här. Det är ett bottenmöte och det känns på något vis som att oddsen bör vara lite jämnare än vad de är för tillfället.

Vallentuna är verkligen inget lag att hänga i julgranen. Detsamma gäller väl också deras motståndare Valbo. Vallentuna ligger på nionde plats och har på de första elva matcherna endast skrapat ihop nio fjuttiga poäng. Den östra serien är riktigt dålig överlag. Toppen med Huddinge, Visby och Hudiksvall är de enda som är riktigt bra i den här serien där egentligen Huddinge känns som att det är det enda laget av dessa som har rimlig chans att ta sig till en kvalserie i vår. Resterande lag i den här serien är av den sämre klassen där alla egentligen kan slå alla. De fem nedersta lagen i tabellen ligger en bit efter sjuan Sollentuna och det känns lite som att de som ligger därnere är av samma skrot ungefär. Vallentuna har liksom plockat fyra poäng fler än Valbo och den första matchen vann man efter straffar uppe i Valbo. Det skiljer inte så mycket som bolagen tror. Man är självklart rätta favoriter, men nog skulle man få ett par punkter till på Vallentuna för att känna att det skulle vara spelbart. Man har några killar som är helt okej, bland annat rutinerade Andreas Paulsson. Däremot så säger nio poäng på elva matcher i den här serien en hel del och det är att man inte är något vidare hockeylag. 1.42 på en hemmaseger, ja det skrattar vi bort.

Valbo har vi spelat på ett par gånger nu där det blivit både vinster och förluster. Laget är nykomlingar i den här serien och jag trodde att man skulle få en ganska tacksam säsong med tanke på att klassen på många av de andra lagen inte är speciellt hög. Man har dock haft det ganska tufft och får efter halva serien parkera i botten med bara fem inspelade poäng. Det känns dock som att man underpresterat en aning. Jag säger inte att man borde slå alla lag osv, men man borde definitivt ha tagit fler än fem poäng och det är trots allt bara fyra poäng som skiljer lagen åt. Det gör mig också lite fundersam till Vallentunas låga odds. Vallentuna är inte bra, Valbo är inte bra, men Valbo bör vara minst lika bra som Vallentuna. En liten nackdel är väl som vanligt bortaplan, men tycker inte det ska spela superstor roll med tanke på att man inte presterat på topp någonstans ännu. Vallentuna är verkligen inte övermäktiga på något vis som det låga oddset på dem visar. Valbo har varit med i de flesta matcherna och det är väl bara matchen mot Hudiksvall som runnit iväg lite. Båda lagen är vana att spela ett tight spel med fokus på defensiven så känslan här är att det blir en hård kamp med lite mål. Valbo har goda chanser till poäng idag. Man kommer ifrån en bra insats borta mot Wings.

Jag tror på en jämn match där kryssrisken ligger nära till hands. Återigen fortsätter jag på inslaget spår och mitt spel blir alltså Valbo X2 till oddset 2.43 på Unibet. Insatsen blir medel och stannar på 5 units.

Lycka till!

/Heden
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback