advert

Valencia - Eibar

4 februari 2017 at 21:45 - Fotboll, Spanien - Primera División
7 apr 2017 at 15:25 07/04


Fyra matcher från La Liga under lördagen och jag tänkte kika närmare på det sena mötet mellan Valencia - Eibar Mestalla. Hemmalaget saknar flertalet nyckelspelare i den här matchen och det tycker jag bäddar för mitt roliga drag.

Valencia har inte haft någon rolig säsong så här långt då laget placerar sig först på en 15:e plats i tabellen med 19 inspelade poäng. Nu har det sett bättre ut mot slutet men laget har endast sex poäng till godo på Sporting Gijon under strecket, så målet denna säsong blir att klara sig kvar. I förra omgången reste Valencia till Gran Canaria för en tuff bortamatch mot Las Palmas och det slutade med en enkel seger för ölaget som vann med 3-1 till slut. Nu tycker jag att Valencia stod för en bra insats fram till det röda kortet på Munir i minut 51, men överlag så slarvades det för mycket i det defensiva där mittback Mangala såg ut en stor säkerhetsrisk mest hela tiden. Nu är det hemmaplan och där vet vi att Valencia gärna vill spela offensivt och sätta tryck på sina motståndare, vilket jag tror att man kommer misslyckas totalt med. Eibar är ett kontringsskickligt lag och kommer utnyttja ett allt för offensivt hemmalag.

Stora bekymmer hos hemmalaget som saknar avstängda trion Nani, Parejo, och Munir till den här matchen, vilket är startspelare hela bunten. Vidare så stryker vi även Rodrigo Moreno, Siqueira och sätter ett frågetecken för lagkapten Enzo Perez. Nyförvärvet Orellana ser ut att få plats i matchtruppen men han har inte spelat fotboll på länge och lär därför inte vara på topp.

Eibar har tillsammans med Alaves varit den stora överraskningen för mig denna säsong då jag trodde att laget skulle få kriga ordentligt i botten av tabellen. Eibar placerar sig på en 10:e plats i ligan just nu och har faktiskt häng på en europaplats med fem pinnar upp till Villarreal. Formen är även den helt ok då laget har två vinster på de tre senaste matcherna där Sporting Gijon (3-2) och Deportivo (3-1) besegrats. Förlusterna som laget samlat på sig på slutet har kommit mot Atletico Madrid (0-2) och Barcelona (0-4) vilket inte är särskilt mycket att snacka om egentligen, den typen av motstånd väntar inte nu. Som jag nämnde tidigare är Eibar ett mycket kontringsskickligt lag och det tror jag kan passa väldigt bra på Mestalla mot ett offensivt Valencia. Man är inte rädda för att spela sig ur pressade situationer och det tror jag kommer ge laget fina ytor att arbeta på.

Hos gästerna så stryker vi Junca, Kike Garcia, Antonio Luna och Nano som alla går skadade. Däremot så har tränare Mendilibar både Ramis och Fran Rico tillbaka i speldugligt skick. Inga större avbräck framåt då varken Kike Garcia eller Nano är startspelare.

Valencia kommer utan tvekan gå hårt för tre poäng i den här matchen och det tror jag kommer bli deras fall när Eibar vänder spelet. Bortalaget över 1,5 är ett mycket intressant spel här och en insats strax under medel åker in till fina 3.10 hos Unibet.

/[email protected]
  • Svensk gigant inom betting
  • Felfri produkt
  • Bättre odds än de flesta

Kommentarer

Feedback