Reklam

Valbo - Sollentuna

11 oktober 2016 at 23:25 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Onsdag och det är dags för en ny omgång av hockeyettan. Förra omgången prickade vi bland annat in dubbelchansen på Valbo mot Hammarby. Nu har man ännu en chans att ta poäng på hemmaplan och den här gången är det Sollentuna som står för motståndet.

Valbo spelade vi som sagt på senast där man klarade av att ta minst en poäng på hemmaplan mot Hammarby. Matchen var jämn och kunde slutat åt vilket håll som helst, men man klarade åtminstone av en poäng som iallafall var vårt mål. På onsdagskvällen tar man återigen emot ett motstånd som man bör kunna klara av att hantera. Valbo på hemmaplan kommer vara jobbiga att möta för de flesta lagen då de spelar med en otrolig fart. Man har gjort bra matcher hittills och tagit poäng i sina båda matcher uppe i Nickback Arena, tyvärr har man sedan fått se sig besegrade på straffar. Man är som sagt nykomlingar i den här serien och det är också därför man står som underdogs idag, inte för att man enligt mig är ett sämre lag än Sollentuna på nåt vis. Jag skulle nästan sätta Valbo dom favoriter när de spelar på hemmaplan. Man har tre jämna femmor där alla tuggar på och kan producera. Mot de lagen som kommer hamna efter de tre topplagen i serien så kommer det vara krig i varje match om poängen och då ligger Valbo bra till med tanke på deras spelsätt. Det har man som sagt visat hittills, även om det inte gett resultat i alla matcher. Senast vilade man förstemålvakten Otto Bäcklin som förväntas vara tillbaka mot Sollentuna, vilket såklart är ett plus. Man har bra chans ännu en match.

Sollentuna spelade vi emot senast då man mötte topplaget Visby på hemmaplan. Man hängde med resultatmässigt i två perioder samt spelmässigt i första periooden, innan Visby brakade loss och drog ifrån under den sista perioden och vann tillslut med 6-3. Sollentuna har dock fått en väldigt bra start av säsongen, men det är också matcher som jag tycker man ska vinna. Eller för att summera det så är det väldigt jämnt mellan vissa lag bakom de tre stora och då har man med både tur och skicklighet vunnit dessa matcher. Sollentuna var nykomlingar förra säsongen och har blivit snäppet bättre den här säsongen och har fått behålla stommen och dessutom värvat in ett par killar som övertygat under inledningen av serien. Däremot Valbo på bortaplan är verkligen ingen lätt match och man har blivit ganska kraftiga favoriter här, vilket beror på att man vunnit några fler enkla matcher än Valbo och för att de dessutom är nykomlingar. Jag tycker nästan att Valbo ska vara favoriter i den här drabbningen. Det som kan rädda Sollentuna är att rutinerade Björn Fors återigen gör en riktigt bra match.

Jag tycker återigen Valbo har blivit för stora underdogs här. Man är ett bra lag som jag mycket väl skulle tänka mig som favoriter i den här matchen. Mitt spel dock blir Valbo 1X till klart godkända 1.80 hos betsafe. Insatsen landar på 6 units.

Lycka till!

/Heden
  • 100% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel
Feedback