Reklam

Valbo - Hammarby

9 oktober 2016 at 11:26 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 14:57 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Nykomlingarna Valbo har fått en ganska tuff start på serien och tar idag emot klassiska Hammarby hemma i Nickback. Min känsla är att oddsen är lite fel här och hemmalaget borde definitivt ha en god poängchans här idag.

Valbo är nykomlingar i hockeyettan efter att ha varit fullständigt överlägsna i hockeytvåan förra säsongen. Man knallade igenom playoffet mot i två raka mot Hammarö respektive Viking innan man avslutade säsongen som trea i kvalserien, vilket också räckte till en plats i hockeyettan. Man blev placerade i den östra serien och det tycker jag för klubbens bästa är det bästa som kunde hända då den serien är klart svagast generellt sett av dem fyra totalt. Säsongsinledningen har varit ganska tuff, men man har ändå skrapat ihop fyra poäng på fem spelade matcher hittills. Segern kom senast borta mot Tumba med 2-1 i en match där siffrorna kunnat bli lite större då man åkte sönder Tumba fullständigt. Just farten är det Valbo ska vinna sina matcher med. Man är otroligt skridskostarka och lagen som är rankade under de tre topplagen (Visby, Huddinge, Hudiksvall) kommer få ett tufft motstånd när man kommer upp till Nickback. Man har kvar de flesta spelarna från förra årets trupp och har kryddat på det med en hel del nyförvärv, inget som sticker ut, men absolut spelare som breddar upp en redan ganska bred trupp. Valbo kommer hamna någonstans under mitten i tabellen och är det någonstans man ska hota de övriga lagen i serien så är det verkligen på hemmaplan där man alltid varit starka.

Hammarby har även dem haft en inledning med blandade resultat. Man har fått ihop nio poäng på sex spelade matcher och har två vinster under ordinarie tid mot Nacka respektive Tumba samt en efter sudden mot Haninge. Nacka och Tumba är två lag som kommer hamna i negativt kval igen så de segrarna är inte så mycket att snacka om. Vinsten mot Haninge är bra gjort, men man ska också komma ihåg att man är starka hemma och även Valbo kommer hota ett lag som Haninge. Oddset på Hammarby är skrämmande dåligt idag. Man har varit i hockeyettan ett tag nu som ett mittenlag och ska självklart vara favoriter mot nykomlingarna Valbo, men till ett odds som 1.40 på bortaplan? Nej, verkligen inte. Valbo är bra, kommer vara spelförande skulle jag gidda och kommer köra på med Hammarby. Att Hammarby dessutom har en ovanligt lång bussresa i benen som man inte är vana vid tror jag inte direkt är positivt heller. På pappret har man ett lite vassare lag än Valbo, men det är knappt.  Man kan spela okej mot alla lag, men att ta sig till allettan som är deras mål kommer man inte att klara. Det är jag relativt säker på. Som sagt, rätta favoriter, men det låga oddset som erbjuds på Bajen är ett skämt.

Oddset är för högt för att inte testas på hemmalaget här. Mitt spel blir alltså Valbo 1X till oddset 2.50 hos Nordicbet med låga insatsen. Man kommer vara spelförande idag och då bör man ha god chans till poäng här.

Lycka till!

/Heden
  • 100% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback