Reklam

Tyringe - Tranås

12 november 2016 at 19:25 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Tyringe tar på söndagen emot Tranås i en match som är väldigt viktig för dem. Det är lite av sista chansen för att ha en rimlig chans att ta sig till allettan och frågan är om man rår på Tranås som ligger sex poäng före dem i tabellen. Fina odds att jobba med och det blir ett tyngre spel.

Tyringe har gjort väldigt blandade resultat den här säsongen och det är väl också rätt logiskt med tanke på att man kanske i grunden är ett mittenlag. Man har alltså uppfyllt förväntningarna och skulle man lyckas ta sig till allettan så får det väl ses som en liten bonus. Jag tycker dock att man har riktigt fin chans i den här matchen mot Tranås. Det skiljer faktiskt bara sex poäng och sex plusmål i målskillnad, ändå är det sex platser emellan lagen i serien. Det tyder lite på hur jämnt det faktiskt är i den södra hockeyettan. Tyringe har gjort bottennapp den här säsongen, men man har också gjort riktigt bra matcher och framförallt hemma i Tyrs Hov där man genom åren varit otroligt starka. Man har tagit poäng mot Troja, förlorat med uddamålet mot Troja och slagit Kallinge i ordinarie tid. Det finns ändå en hel del potential i det här laget och det har man som sagt visat genom att ge flera av topplagen riktiga utmaningar. Nu måste man i princip vinna och kommer förmodligen göra allt. Den första matchen mot Tranås på bortaplan slutade med en hemmaseger med 6-4 efter att Tyringe tappat allt i den sista perioden där man släppte in fyra mål. Man har revansch att utkräva och man har bättre chans än vad bolagen tror.

Tranås har vi spelat på ett par gånger under säsongen, men det känns bara som att de inte får spelet att stämma helt. Man har ändå skrapat ihop 24 poäng hittills och det är väl bra samt visar styrka att man kan vinna utan att imponera. Man har som man säger "höga toppar och djupa dalar". Tranås måste höja sin lägstanivå om de ska ha någon chans i en kommande alletta om man nu tar sig dit. Det som är bra med Tranås och har varit så under många säsonger är att man är riktigt starka på hemmaplan, men att man också haft en del problem på resande fot. Hemma har man 19 av 24 möjliga poäng och +13 i målskillnad. Jämför det med bortastatsen där man har skrapat ihop 5 poäng av 18 möjliga och -7 i målskillnad. Hemma har man gjort 36 mål jämfört med borta där man bara fått in 9 kassar. Ja, ni hör vart laget är klart sårbarast. Bortaplan mot ett hemmastarkt lag som har allt och vinna. Pressen ligger på Tranås då de blivit stora favoriter, något som jag inte tycker man ska vara. Som jag nämnt innan också så har man många nya spelare till den här säsongen och kanske just därför man fått de där djupa dalarna ibland. På pappret är man ett lite bättre hockeylag än Tyringe, men verkligen inte på resande fot. Det ska vi förhoppningsvis utnyttja.

Tyringe har mycket bättre chans än vad oddsen visar och därför kommer det också bli ett lite tyngre spel här idag. Mitt spel blir alltså Tyringe 1X till oddset 1.98 & även Tyringe ML till oddset 2.80. Båda spelen finns på Unibet och spelas totalt med 8 units, alltså 4 på varje spel.

Lycka till!

/Heden
  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback