Reklam

Turkiet - Italien: Under 2,5 Mål

Matchcenter
11 juni 2021 at 21:00 - Fotboll, Europa - EM
Stadio Olimpico, Rome (neutral)    Danny Makkelie
10 jun 2021 at 13:33 (Uppdaterad 11 jun 2021 at 22:52) 10/06
64
+1
Chans (över-under): 38-62%
Spelvärde: 101,06%
Lägsta spelbara odds: 1,61
Units: 1/10
Hit/Miss: 0-3
Betsafe Spela nu hos Betsafe
Italien är favoriter i denna match, de har fördel av att spela hemma. Detta kommer dock bli en mycket taktisk match som nederdera land vill förlora.
Talar för spelet
 • Öppningsmatcherna kännetecknas vanligtvis av det faktum att det blir högst taktiskt spel och en uppgörelse med få chanser till mål.
 • Italien har alltid varit känt för att spela defensiv fotboll, vi ser ingen anledning till att det inte skulle bli annorlunda i denna match.
 • Italiens offensiv är aningen svårberäknerlig. Varken Immobile eller Belotti är kända för att göra många mål i landskamper. Detta kommer vara Italiens stora problem under EM 2021.
 • De turkiska gästerna kommer att göra allt för att få en bra start på EM, och om de ska få en chans att plocka poäng mot ett italienskt lag i Rom, så krävs det att de håller tätt bakåt och först och främst stänger ner chanser hemmalaget får på kanterna. Turkarna har visat i tidigare matcher att de klarar av detta.
 • Även Italien kommer spela högst defensiv fotboll i denna match.
 • I Italiens senaste tolv matcher har de bara släppt in två mål, de har en bra målvakt i form av Donnarumma som har visat stor kontinuitet denna säsong. Han kommer att vara en nyckelspelare både i denna match och i allmänhet för italienarna under EM.
Talar emot spelet
 • Italien spelar hemma och även om det bara är framför 17000 åskådare på Stadio Olimpico är det fortfarande till italienarnas fördel.
 • Azzurri har fler strängar att spela på offensivt än turkarna, och om de kan få turkarna pressade, kommer Italien troligen kunna skapa en hel del chanser.
 • Italienarna har en extra växel jämfört med turkarna. Med en hemmapublik i ryggen som förväntar sig en seger kan det bli en uppgörelse med många chanser och mål.

TURKIET: Turkarna är hemmalaget i matchen, även om denna spelas i Italien. Turkiet är självklara underdogs i EM 2021. En första match mot Italien kommer inte bli en rolig affär för turkarna.

Turkiet kvalade in till EM som tvåa i sin grupp efter Frankrike, det blev bara ett nederlag under kvalet. Turkarna vann mot Frankrike hemma och spelade 1-1 mot Frankrike borta. Det var dock två år sedan dessa matcher spelades men turkarna har ändå fortsatt spela bra fotboll under VM-kvalet.

Truppnytt: Turkiet har hittills inga viktiga spelare frånvarande inför matchen.

Turkiets förväntade startelva: 4-1-4-1: Cakir- Muldur, Soyuncu, Demiral, Meres- Yokuslu- Karaman, Yazichi, Tufan, Calhanoglu- Yilmaz.

ITALIEN: Italienarna är favoriter när de möter Turkiet på Stadio Olimpico i Rom. Vill italienarna spela mer än gruppspel är detta en match de vill ta med sig tre poäng ifrån. Möjligheterna till detta ser goda ut mot ett lag som är beroende av en spelare i form av Burak Yilmaz i offensiven. Markerar de honom har inte turkarna många offensiva strängar att spela.

Vi kommer med största sannolikhet få se ett italienskt lag som vill dominera bollinnehavet i matchen, och ett besökande lag som kommer försöka spela så defensivt de bara kan. Här kommer det handla om misstag som bestraffas i form av mål för antingen turkarna eller italienarna.

Truppnytt: Marco Verratti (permanent) i mittfältet rapporteras frånvarande mellan fyra och sex veckor.

Italiens förväntade startelva: 4-3-3: Donnarumma- Florenzi, Bonucci, Chiellini, Spinazzola- Barella, Jorginho, Locatelli- Berardi, Immobile, Insigne.

 • 100% upp till 100 kr i välkomstbonus!
 • Snygg sajt
 • Flera specialspel

Kommentarer

Feedback