Reklam

Troja - Västerås: Troja U2.5 mål (ord. tid)

29 mar 2018 at 06:49 (Uppdaterad 30 mar 2018 at 09:21) 29/03
55
0

Kvalserien till hockeyallsvenskan

Chans: 54%
Spelvärde: 109,08%
Lägsta spelbara odds: 1,85
Units: 6/10
Hit/Miss: 5-1
Unibet Spela nu hos Unibet
Kvalserien till hockeyallsvenskan kliver idag in i omgång fyra. Lagen från hockeyallsvenskan ligger risigt till och Troja Ljungby får idag besök av serieledande Västerås som släppt in endast tre mål på lika många matcher.

Troja kanske på pappret känns som den här seriens bästa lag, men bara för det så ska man inte se sig själv som klara utan jobbet måste göras såklart. Förlust i första matchen borta mot Västervik, proppen ur i matchen hemma mot Piteå och senastförlust igen borta mot Borlänge. Det visar väl ändå att lagen från hockeyettan återigen står sig väldigt bra mot botten i allsvenskan. Troja är tillbaka på hemmaplan där man är som starkast. Dock att man vann med hela 7-2 mot Piteå var för att man faktiskt hade studsarna med sig och allt gick hem för dagen. Idag kommer man få bekänna färg. Troja kommer förmodligen gå ut med inställningen att de ska köra över Västerås och det tror jag kommer passa Västerås perfekt då deras gameplan är att försöka hålla siffrorna så låga som möjligt. VIK leder serien med full pott efter tre omgångar efter att enligt mig lite oväntat stängt ner Huddinge fullständigt. Ni som har sett Västerås spela den här säsongen vet om att målvakten Marcus Dahlbom varit otroligt bra, men samtidigt är det väl spelet i egen zon som kanske borde ha mest hyllningar. Man ligger på rätt sida hela tiden och är riktigt svåra att bryta igenom. Troja kommer få det tuffare än man tror jag och jag tror VIK återigen har bra chans, men vågar inte lita på att man gör tillräckligt med mål framåt.

Talar för spelet

• VIK har seriens bästa defensiv. Det är ingen slump att man släpper in så få mål och det beror inte alltid på att man har en bra målvakt. De senaste tio matcherna ha man släppt in 1, 1, 1, 1, 2, 0, 1, 0, 4 och 1 mål. Det är bara att titta på raden. Då man släppte fyra mål mot Mariestad så kom alla mål i sista perioden.

• Ja, det är fel att inte nämna Marcus Dahlbom. Han må ha en bra defensiv framför sig, men hans siffror ljuger inte heller. Ett tight försvar tillsammans med en målvakt som nästan är två meter lång är uppenbarligen väldigt svårt att göra mål på.

• De har en tydlig gameplan. Västerås spel går ut på att försvara sig bra och man gör det galant. Matchbilden idag kommer att passa dem perfekt då Troja kommer att föra spelet och Västerås kommer förmodligen bara ligga rätt på insidan.

Talar emot spelet

• Troja har ett bättre lag på pappret. Man har kvalseriens spetsigaste trupp utan tvekan och visade mot Piteå att man kan få offensiven att rulla på ett bra sätt. 

• Hemmaplan är en fördel för Troja som är klart starkare där än på resande fot. Det kommer vara en nyckel för laget om man ska klara sig kvar.

Jag tycker ändå Västerås har goda chanser idag. Vågar dock inte lita på att man plockar poäng eller vinner detta, men jag tycker att underspelet på Troja känns stabilare än dubbelchansen på Västerås, dessutom ett högre odds. Jag testar Troja under 2.5 mål i ordinarie tid till oddset 2.02 hos Unibet.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 2000 kr i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Specialodds på film och politik
Feedback