advert

Troja - Kristianstad

18 januari 2017 at 11:44 - Hockeyettan
7 apr 2017 at 15:24 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Seriefinal i den södra allettan mellan de två klart bästa lagen. Troja står som värd för Kristianstad när de kanske två bästa lagen i hela hockeyettan drabbar samman.

Troja har gått som ett tåg hela säsongen och efter många om och men så vann man också grundserien före just Kristianstad, trots att man legat bakom dem i 21 omgångar. I mitt tycke är det dock inget snack om vilket som är seriens bästa lag. Troja är för mig redan ett allsvenskt lag och när väl kvalserien drar igång så tror jag att man kommer att vara minst lika överlägsna där som Västervik var förra säsongen i kvalserien, så pass bra är man. På pappret har man den bredaste truppen, samt att spelarna som spelar där är spelare med ett litet hjärta för klubben. Rutinen har man från dessa sorters matcher och dessa har också mycket rutin från spel i högre divisioner. Den södra allettan har man också startat på bästa möjliga sätt med 20 inspelade poäng av 21 möjliga. Många rankar den här serien som den tuffaste och bästa på många år och då förstår man lite hur bra faktiskt Troja är. 34-7 i målskillnad säger mycket på sju spelade matcher i en sån här serie. Man gör vad man ska och lite till i matcherna för att sedan lugnt och säkert spela av dem. Den defensiva styrkan som Troja har är det få lag som har. Nu kommer den svåraste matchen hittills i Allettan, men för mig är man ett mer komplett lag än Kristianstad.

Kristianstad har även dem gjort en otroligt bra säsong och man har också sitt bästa lag på många år. Jag tror faktiskt att i slutändan av säsongen så har man goda möjligheter att ta klivet upp, men man kommer få kämpa för det. Troja tror jag kommer klara av det galant, men frågan är om KIK kommer göra det. De är dock ett väldigt bra lag då dem imponerat som Troja. När det dock gäller viktiga matcher så tror jag att Troja ligger snäppet före. Dels för rutinen, men också framförallt för att jag tycker man är ett mer sammansvetsat och komplett lag än vad Kristianstad är. Det är dock inget snack om att det kommer bli en tight match och också förmodligen aningen grinigt, men det tror jag dock bara gynnar Troja som har en väldigt defensiv grund att stå på, även om också Kristianstad är väldigt bra på den fronten. Inbördes så har Troja vunnit båda mötena den här säsongen. Hemma blev det 3-2 för Troja och på i Kristianstad så slutade det 2-5. I den matchen som spelades i Kristianstad så var det verkligen klasskillnad på lagen där Troja hade dunderkoll på KIK, trots att man spelade på resande fot. Det säger väl lite om deras defensiv som sagt. KIK är bra, men Troja är ett bättre lag enligt mig.

Troja har 2-0 inbördes denna säsong och jag tycker man har ett bättre lag än Kristianstad. Oddset kanske är i lägsta laget, men känns som att Troja har koll på detta ändå. Mitt spel blir Troja att vinna under ordinarie tid till oddset 1.80 hos ComeOn. Insatsen landar på 5 units.

Lycka till!

/Heden
  • Bra utbud
  • Snabba utbetalningar
  • Nya erbjudande varje vecka

Kommentarer

Feedback