Reklam

Troja - Borlänge: 1

9 apr 2018 at 16:58 (Uppdaterad 11 apr 2018 at 05:42) 09/04
102
0

Kvalserien till hockeyallsvenskan

Chans (1-X-2): 60-17-23%
Spelvärde: 109,20%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 7/10
Hit/Miss: 5-5
Expekt Spela nu hos Expekt
Tre omgångar återstår av kvalet till hockeyallsvenskan och på tisdagskvällen möts två lag som båda måste ha tre poäng. Troja tar emot Borlänge och här tror jag bland annat hemmafördelen blir avgörande.

Troja kommer ifrån hockeyallsvenskan och kommer förmodligen att behöva vinna sina återstående tre matcher för att ha en chans på att klara sig kvar. Inför förra matchen mot Piteå gav man sin headcoach sparken då han aviserat att han ska lämna till nästa säsong ändå. Det gav effekt direkt och man slog ett hemmastarkt Piteå med klara 0-4. Nu finns det ett mål om man vill hålla sig kvar i hockeyallsvenskan och det är att man vinner resterande matcher samt har lite flyt med resultaten.  På pappret har man ändå ett lag som ska klara av det här, men det gäller bara för dem att få ut det på planen också. Borlänge har också fortfarande chansen att ta en plats, men här känns läget lite tuffare med tanke på att man har två tuffa bortamatcher kvar samt en hemmamatch mot serieledande Västervik. Jag tror i och med förlusten senast hemma mot VIK att det var lite av sista chansen för dem. Självklart kommer de att ge allt för att ge dem en möjlighet, men Troja är starka hemma och dessutom tycker jag att Borlänge inte har någonting i hockeyallsvenskan att göra. All heder till dem som har gjort en grym säsong, men här tar det stopp.

Talar för spelet

  • Trots att de ligger på samma poäng så kan jag med gott samvete säga att Troja är ett klart starkare lag på pappret än vad Borlänge är. Man har många namnkunniga spelare och det känns på något sätt som att Borlänge inte kan bli bättre än dem varit. Troja har mer att hämta helt klart.
  • Hemmaplan är en stor fördel för Troja. Man var ett av seriens bästa hemmalag i grundserien av hockeyallsvenskan. Man har vunnit två av tre här i kvalserien där enda förlusten kom emot Västervik. Målskillnaden är på starka 17-9 hemma. Borlänge dessutom klart svagare på resande fot.
  • Man kickade tränaren Pelle Svensson inför matchen senast och det gav positiv effekt direkt. Fortsätter man med samma stabila spel som uppe i Piteå så vinner man mot Borlänge.

Talar emot spelet

  • Hur mycket offervilja finns det hos hemmalaget? Hur många kommer att vara kvar till nästa säsong? Troja har verkligen allt att förlora samtidigt som att Borlänge kan spela i princip helt utan större press.

Jag tycker ändå att det ska vara en ganska klar skillnad här. I alla fall när man spelar nere i Troja. Jag tyckte Borlänge vann lite orättvist hemma mot Troja och tror hemmalaget tar revansch här. Jag testar Troja att vinna under ordinarie tid till oddset 1.82 hos Expekt.

Lycka till!

/Heden

  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback