Reklam

Tranås - Kristianstad: 1

8 mars 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
6 mar 2018 at 17:49 (Uppdaterad 9 mar 2018 at 07:10) 06/03
112
0

Playoff mot Hockeyallsvenskan

Chans (1-2): 35-65%
Spelvärde: 105,00%
Lägsta spelbara odds: 2,86
Units: 4/10
Hit/Miss: 1-2
Betsafe Spela nu hos Betsafe
Playoffrunda två drar på torsdagskvällen igång i kvalet mot till hockeyallsvenskan. Storfavoriterna Kristianstad valde Tranås och börjar på bortaplan. Ett val som jag tror kan bli lite tuffare än många tror.

Kristianstad hade allt i egna händer inför den sista omgången av Allettan Södra, men man lyckades på något sätt förlora med 1-2 mot Hudiksvall och Huddinge klev istället upp som seriesegrare och fick platsen i hockeyettan-finalen. En liten missräkning kan jag tänka mig och istället fick man lov att välja Tranås till playoffomgång två som drar igång på torsdagen. Man börjar borta för att sedan spela eventuellt två matcher på hemmaplan. Jag tror inte att det här blir så lätt som många kanske tror. Det är klart dem ska vara favoriter, men man har också allas ögon på sig och det vore mer än ett fiasko om man inte tog sig till kvalserien. Det skiljer dock inte mycket nu när de bästa lagen återstår. Tranås gick vidare efter att ha slagit ut Östersund med 2-1 i matcher. Jag trodde ändå att Östersund skulle knipa det, men Tranås visade återigen att man är riktigt bra som lag när man får det att stämma. Man sprang igenom vårserien och skulle lika gärna kunnat spela allettan istället om man inte varit lite klantiga i vissa matcher under hösten. Man kom på plats sex, med bara två poäng upp till plats fyra i tabellen. Så stor skillnad är det inte. Man har trots allt slagit Kristianstad förr och KIK har varit med och misslyckats förr.

Talar för spelet

  • KIK har vilat i drygt en och en halv vecka. Jag tror mer att Tranås är inne i playoffstimmet lite och kanske är mer med från start. Kristianstad kan lätt vara lite ”sömniga” från start.
  • Motivationen. Det är klart Kristianstad vill vinna lika mycket som Tranås, men det här att slå ett lag som på pappret är bättre är något alla vill. Det finns inget roligare än att slå från underläge och Tranåsspelarna kommer att sälja sig dyrt.
  • De har mötts två gånger den här säsongen och Tranås har vunnit båda. I Kristianstad vann de med 1-4 och hemma i slutet av säsongen med 5-1. Nog för att KIK är ett stabilare lag just nu än vad man var tidigare, men ett mentalt övertag har i alla fall Tranås.
  • Kristianstad har misslyckats de senaste säsongerna när alla trott på deras drömlag. Många spelare är kvar i truppen och är säkert revanschsugna, men det är klart den där rädslan för att misslyckas finns i bakhuvet. Tranås kan spela utan större press.

Talar emot spelet

  • Kristianstad är ett bättre lag på pappret utan tvekan. Man har återigen rustat för att ta sig till en kvalserie och även för att ta sig till hockeyallsvenskan. Med flyt kan det gå, men det blir inte lätt.
  • Jämför man laget Kristianstad nu jämfört med i höstas i grundserien så känns man klart starkare nu. Man har ångat på och stod för hela 80 mål i allettan mot bra motstånd.

Det är självklart att Kristianstad ska vara favoriter, men att åka och slå ett lag som kommer ge mer än allt för att knäppa storfavoriten på näsan är ingen lätt uppgift. Det är inget tröttkört Valbo eller omotiverat Väsby nu, utan Tranås som tog sig vidare genom att slå starka Östersund. Jag testar Tranås inklusive övertid/straffar till oddset 3.00 hos betsafe med lillpengen.

Lycka till!

/Heden

 

  • 100% upp till 500 SEK i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel
Feedback