Reklam

Tranås - Hanhals: 2

5 januari 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - Division 1
5 jan 2018 at 06:24 (Uppdaterad 5 jan 2018 at 22:11) 05/01
90
0

Hockeyettan Södra Vår

Chans (1-2): 68-32%
Spelvärde: 158,40%
Lägsta spelbara odds: 3,13
Units: 5/10
Hit/Miss: 4-1
NordicBet Spela nu hos NordicBet
Den södra fortsättningsserien är upplagt för en riktig soppa i slutändan. Det finns flertalet lag som kan vinna och också går för segern och ett playoff uppåt. Tranås är storfavoriter till att ta hem serien, men skuggas av ex antal lag. Ett av dem är Hanhals som på fredagskvällen ska göra sin första match efter uppehållet. Tranås är såklart helt rätt favoriter, men 2-0 i matcher hittills till Hanhals. Kan dem rå på dem igen?

Tranås är självklart storfavoriter till att ta hem den här serien efter att ha avslutat höstsäsongen på ett alldeles utomordentligt sätt. Det räckte dock inte hela vägen och man fick nöja sig med att spela i den här serien. Kanske tillochmed var något man ville? Vad vet jag. I vilket fall så startade man med att få stryk i onsdags på bortaplan mot Halmstad med 3-2 efter straffar. Ingen förlust att skämmas för då Halmstad också är ett lag som höjt sig avsevärt, men tittar man och jämför lagen på pappret så är det klart att Tranås borde ha tagit den här matchen. Nu får man ta sig an Hanhals på hemmaplan och den matchen måste man nu vinna. Jag tror dock inte att det blir så enkelt som oddssättarna tror. Tranås är bra när de är bra, men också väldigt ojämna. Det är anledningen till att man kom på sjätte plats istället för högre upp. Hanhals kom på plats åtta och var elva poäng efter Tranås, men de är fortfarande ett bra lag i sina bästa stunder. Den här säsongen har man mötts två gånger under hösten och Hanhals har vunnit båda matcherna. Varför skulle man inte kunna vinna ännu en match? Raka tvåan står i hela sex gånger pengarna och det är för mycket för ett lag som faktiskt har ett ganska bra lag. Tranås har bra mycket mer press på sig än Hanhals som kan spela lite mer avslappnat.

Talar för spelet

  • Hanhals är fortsatt underskattade. Man har slagit Tranås i båda mötena den här säsongen så kapaciteten finns helt klart där. Man har slagit Kristianstad också, vilket visar att man är riktigt bra när det stämmer. Potentialen finns.
  • Grundspelet är något som talar för Hanhals. Man är väldigt stabila och ligger rätt i banan. Det har varit lagets styrka hela säsongen. Bara 61 insläppta mål under grundserien är riktigt bra med tanke på att man ”bara” kom åtta.
  • Målvakten Fredrik Bergvik har bra hjälp av försvaret, men är en av seriens bästa målvakter. Ska man vinna så kommer man haft bra hjälp av honom.

Talar emot Hanhals

  • Tranås är ett bättre lag på pappret. Så enkelt är det. Jag trodde innan säsongen att Tranås skulle vara bland topp fem, men någonstans har det brustit. Man är lite för ojämna och slarviga ibland och det har straffat dem.
  • Hanhals har släppt in få mål, men man har inte gjort speciellt många framåt heller. 60 gjorda mål framåt och det är där laget måste förbättra sig. Man tar för lite avslut och har inte gjort ”grisjobbet” framför målet.

Tranås ska vinna detta, men de har vikt ner sig förr. På pappret är man breda, men med en bra dag så vinner Hanhals det här. Får inte Tranås utdelning så kommer de bli frustrerade och Hanhals kommer få bra kontringslägen. Värdet är utan tvekan på Hanhals här och vi testar dem inklusive övertid/straffar till nästan fem gånger pengarna.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Spel ner till div 5
  • Bäst odds på svensk sport
Feedback