Reklam

Tottenham - Bayer Leverkusen

2 november 2016 at 21:45 - Fotboll, Europa - UEFA Champions League
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Det är mycket som står på spel i matchen mellan Tottenham och Bayer Leverkusen. CL-gruppen är jämn och vid vinst här tar något av lagen ett steg närmare CL-slutspelet.

Tottenham är inne i en tung period. Man har spelat 5 raka tävlingsmatcher utan vinst och bara lyckats göra 3 mål totalt. Men å andra sidan så har man kryssat 4 matcher och bara förlorat 1 match. Förlusten kom i Engelska Ligacupen mot Liverpool (2-1) med ett reservbetonat lag. Man har haft problem på topp nu när Kane har varit skadad, ersättaren Janssen är inte lika vass som Kane är. Defensivt får man även klara sig utan mittbacken Alderweireld  som också är skadad.

Någon som däremot får spela är mittfältaren Sissoko som var avstängd i senaste ligamatchen mot Leicester (1-1). Det talar mycket för att man kommer testa med Son på topp igen, något som han har gjort bra tidigare.

Bayer Leverkusen ligger 3:a i gruppen, 1 poäng bakom Tottenham. Deras form är väl inte heller speciellt bra även fast man vann i senaste ligamatchen mot bottenlaget Wolfsburg (2-1). Till kvällens match är det mycket som talar för att man får klara sig utan sitt ordinarie mittlås med Tah och Toprak. Båda två har haft problem med skador på slutet. En spelare som definitivt är borta är defensiva mittfältaren Bender på grund av en skadad han ådrog sig i senaste matchen.

Offensivt ser det ljusare ut, Calhanoglu är redo för spel och Volland som var avstängd i ligamatchen mot Wolfsburg får spela nu. På topp har man som vanligt Chicharito, hittills har det bara blivit 1 mål för han i CL. Bättre har det gått i Bundesliga där han har stått för 5 mål på 7 matcher.

Det är 3 viktiga poäng som det ska spelas om här. Tror både lagen kommer gå för seger här för att ta kontroll över 2:a platsen. I första mötet blev det oavgjort, Leverkusen var närmast seger då. Men nu kommer tyskarna får klara sig utan 3 defensiva pjäser och även Tottenham har ett defensivt avbräck. Jag testar en insats under medel på att båda lagen gör mål och det gör jag hos Expekt.
  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback