Reklam

Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets: Över 5,5

Matchcenter
15 februari 2018 at 01:00 - Hockey, USA - NHL
14 feb 2018 at 15:22 (Uppdaterad 15 feb 2018 at 06:54) 14/02
28
0
Chans (över-under): 58-42%
Spelvärde: 108,46%
Lägsta spelbara odds: 1,72
Units: 6/10
Hit/Miss: 6-3
Betway Spela nu hos Betway
Spelet på Vegas satt som väntat efter att de gjort mos av Chicago i sista perioden. Inatt blickar vi emot Toronto där Columbus kommer på besök. Två lag i bra form brukar resultera i en hel del mål och så tror jag även det blir ikväll.

Toronto har sopat banan den senaste tiden med de felsta lag. Tampa, Nashville, Anaheim och Ottawa har fått smaka på den fina offensiven Leafs har och därmed också fyra raka segrar. Inatt tar man nya tag på hemmaplan där man är starka och jag räknar kallt med att man fortsätter att vara effektiva framåt. Columbus är bra bakåt och har en bra målvakt, men som Toronto spelar nu så känns det fel att tro på Columbus i ett sånt här läge. Jag var länge inne på att plocka linan på Columbus att de skulle göra minst tre mål till ett bra odds. Något som jag tror att dem gör. Däremot känner jag att Toronto kommer göra minst tre dem också på något vis och då känns totalspelet på hela matchen klart bättre. Columbus spelade så sent som igår och vann med 4-1 borta mot Islanders. Man sköt hela 51 skott på mål och vann rättvist. Det var också andra matchen i rad som man sköt över 50 skott framåt och då blir det givetvis tungt för motståndarna att hålla dem borta från protokollet. Sedan man fått tillbaka Atkinson, Dubinsky och Wennberg så har offensiven återigen blivit så bra som den ska kunna vara. Man hade problem under ett par veckor när dessa plus några till gick skadade och det är klart det offensiva blir lidande när nyckelspelare som dessa är borta från lineupen. Idag möter man ett bra lag, men Columbus har bra möjligheter att göra många mål även idag. Det kommer bli många målchanser för båda lagen och trots två bra målvakter så tror jag vi knäcker linan.

Talar för spelet

  • Den offensiva formen hos lagen. Toronto har fyra raka segrar på dessa matcher en målskillnad på 20-12. Det rinner in framåt, men även bakåt. Columbus gjorde fyra igår och matchen innan sex.
  • Columbus har bra statistik senaste säsongerna mot Toronto. På de tio senaste matcherna inbördes har man ett målsnitt framåt på 3.5 mål/match. Visst, man är bortalag, men tycker inte det spelar så stor roll idag.
  • Toronto skapar mycket lägen framåt, Columbus släpper till en hel del skott. Columbus har ett av ligans högsta skottsnitt offensivt och möter ett Toronto som har ett av ligans högsta mot egen kasse. Nog kommer det bli offensivt även ikväll.

Talar emot spelet

  • Om Columbus har matchen från igår i benen kanske man vill dra ner på tempot en aning och bara stänga ner Toronto. Risken finns och får vi inte något mål i första perioden så tror jag det blir tight resten.
  • Målvakterna är i absolut världsklass såklart. Känslan är dock att med så många målchanser som jag tror vi får se ikväll så orkar inte båda stå emot en hel match. I grunden är både Andersen och Bobrovsky väldigt bra.

Jag tror på en öppen match med många målchanser och som vanligt när jag tror på en sådan matchbild så brukar jag också tro på målkalas. Båda lagen är i bra form och jag tror man utnyttjar sina chanser även ikväll och testar över 5.5 mål till oddset 1.87 hos betway.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 1000 SEK i välkomstbonus!
  • Kundtjänst 24/7
  • Brett utbud av sporter

Kommentarer

Feedback