advert

Toronto - Edmonton

1 november 2016 at 18:05 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 15:00 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


En av nattens matcher spelas mellan Toronto och Edmonton. Ett möte som enligt mina tankar kommer bli en väldigt sevärd match med mycket härliga spelvändningar och ett offensivt spel från båda lagen.

Toronto kommer ifrån en ganska tung förlust mot New York Islanders på bortaplan där hemmalaget drog ifrån i slutet av matchen och slutsiffrorna skrevs tillslut till hela 5-1 till Islanders fördel. Jag såg stora delar av matchen och enligt min mening så känns det nästan som att Toronto kunde vunnit matchen med tanke på kvalitén på chanserna man skapade. Nu släppte man också till väldigt farliga chanser och därav också lite därför det ganska välförtjänt drog iväg på slutet förr de som hade ett överspel i den matchen. Dagens Toronto visar en hel del potential faktiskt, trots att man ännu inte vunnit speciellt många matcher. Man har ett otroligt ungt lag på pappret och det är väl också lite därför matcherna ser ut som dem gör. Det går otroligt fort fram och tillbaka och det skapas mängder av chanser åt alla håll. När man spelar hemma så bärs man fram av ett sjukt publiktryck och det är självklart de unga spelarna blir oerhört övertända av det och gärna tar en extra risk för att göra något snyggt. Publiken gillar offensivt spel och ska Toronto vinna matcher den här säsongen så är det inte för att de har en bra defensiv grund, utan för att man gör en väldans massa mål framåt. Man har ett offensivt lag med många skickliga handleder.

Edmonton vet vi alla vilken kapacitet de har visat den här säsongen. Laget är 7-2-0, vilket betyder att man vunnit sju matcher och endast förlorat två. Det är otroligt bra med tanke på att man de senaste åren varit ett bottenlag. Kanske är det dags för de unga talangerna som inte är unga längre att blomma ut och bli något riktigt bra? Kanske var trejden av Taylor Hall mot Adam Larsson ett riktigt kanonbyte? Det är svårt att svara på vad deras framgångar beror på hittills, men en sak kan vi konstatera och det är att den nye superstjärnan Connor McDavid redan nu kan nämnas som en av världens absolut bästa spelare. Han har såklart varit en bidragande orsak till Edmontons fina offensiv. Oilers defensiv känns också ganska stabil den här säsongen. Cam Talbot visar upp pondus i kassen samtidigt som man spelar smart i egen zon för att sedan ställa om snabbt. Det är väl precis det man kommer göra mot Toronto också misstänker jag. Maple Leafs går ganska hårt framåt med sina spelare på hemmamatcher och det bör Edmontons snabba forwards dra nytta av. Ska man vinna dagens match så räcker det förmodligen inte med att göra två-tre mål, utan man måste säkert upp på minst fyra kassar för att kunna gå segrande ur dagens fight. Tycker Edmonton har goda chanser att vinna också, men då överspelet ger ungefär lika betalt så kör jag hellre på det då jag tror vi får se en offensiv fight idag med svängigt spel och många mål.

Överspelet ger bra här och jag trodde faktiskt nästan att vi skulle få en lite högre lina än vad som erbjuds. Mitt spel den här natten blir över 5.5 mål till oddset 1.92 hos Expekt. Insatsen landar på 6 units.

Lycka till!

/Heden
  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus
Feedback