Reklam

Toronto - Boston

16 oktober 2016 at 00:21 - Hockey, USA - NHL
7 apr 2017 at 14:59 (Uppdaterad 13 sep 2017 at 10:09) 07/04


Toronto tar inatt emot Boston på hemmaplan och jag förväntar mig återigen en svängig match mellan två lag som har sina styrkor offensivt och som är lite sämre bakåt. Boston är rätta favoriter, men jag kommer istället välja ett totalspel.

Hela hockeyvärlden har väl hört talas om Auston Matthews premiärmatch i NHL där han skyfflade in hela fyra mål, trots att laget ändå fick se sig besegrade med 5-4 i övertid. Det är en premiär värd att minnas och också "nya" Torontos första match. Man har ett väldigt ungt lag på pappret och ska man vinna matcher den här säsongen så är det i offensiven det ska ske. Svenske William Nylander stod för två assist i första matchen och fick bilda kedja med just Matthews. Som sagt, när ett lag som är så ungt som Toronto är så ser man oftast ett otroligt offensivt spel från många av dem. Det vet vi sen erfarenhet från bland annat junior-VM där det blir massvis med mål och haglar målchanser. Misstagen kommer oftast lite tätare än bland de äldre herrarna och med tanke på att stor del av Torontos trupp fortfarande är väldigt orutinerade så får vi förmodligen också se en hel del likheter den här säsongen. Förstafemman har vi nämnt, men har också en klart godkänd andraline med Bozak-Riemsdyk-Marner. Den sistnämnda kommer bli riktigt bra känns det som. Man har en bra målvakt i Fredrik Andersen, men det kommer också ta ett tag att ställa om från Ducks försvarsspel till Torontos, som är klart sämre. Han kommer få det svettigt ikväll.

Boston fick en smakstart av den nya säsongen när man besegrade Columbus borta med 6-3 efter att dessutom vänt ett 3-0 underläge. Brad Marchand stod för hela fem poäng och var en starkt bidragande orsak. Det vi kan konstatera från den första matchen är väl att man även denna säsong kommer få en hel del problem i egen zon. Framåt är man tunga som vanligt och kommer förmodligen skapa stor oro i Torontos försvarszon. Historiskt sett mellan dessa lagen så brukar det vara mycket chanser, även om dagens lina bara passerats fem av de tio senaste matcherna. Jag tror dock att Boston kommer göra en bättre säsong det här året samt att Toronto kommer släppa in otroligt mycket mål till en början. Svårare än så är det inte. Boston har ett underskattat lag och nyförvärvet David Backes stod för tre poäng i premiären där han visade fin kemi med kedjekamraterna Marchand/Pastrnak. Målet kommer vaktas av Tuukka Rask ännu en gång.

Av det vi fick se av Toronto i premiären så är det ett offensivt starkt lag som har sina brister i egen zon. Förmodligen kommer vi få fler som kliver fram den här dagen än bara förstafemman. Mitt spel blir alltså över 5.5 mål till oddset 1.92 hos betsson. Insatsen landar på 6 units.

Lycka till!

/Heden
  • 100% upp till 2500 SEK i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt
Feedback