Reklam

Tjeckien - Sverige: 2

Matchcenter
4 maj 2019 at 18:30 - Hockey, Europa - Euro Hockey Tour
3 maj 2019 at 08:27 (Uppdaterad 4 maj 2019 at 20:52) 03/05
31
0

Ishockey Carlson Hockey Games

Chans (1-X-2): 20-25-55%
Spelvärde: 110,00%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 6/10
Hit/Miss: 3-0
888sport Spela nu hos 888sport

Imorgon lördag smäller det i DRFG Arena i Brno, Tjeckien. Hemmalaget Tjeckien tar emot Sverige i den andra gruppspelsmatchen av Carlson Hockey Games. 

Tjeckien spelade sin första match igår torsdag, mot Finland. Ett nederlagstippat Finland lyckades vinna med 3-2 trots 41 skott av Tjeckien. Finska målvakten hade en bra dag samtidigt som tjeckerna var riktigt bleka i 2 perioder. Försvaret såg vilset ut, och det var enormt många felpassningar i det offensiva. Inget synkade, trots mängder av NHL spelare. 

Tjeckiens enda hot var i PP. I den spelformen satte man också båda målen mot finnarna. Jag hade förväntat mig mer av Tjeckien, framför sin hemmapublik, och med spelare som Voracek, Kovar, Zatovic, Frolik, Simon, Jaskin, Gudas, Chytil, Krejcik med flera.

Man kommer säkert höja sig ett par snäpp till denna match mot bättre motstånd.

Sverige vann i sin första match mot ett stjärnfyllt Ryssland med 6-4 i Globen. Riktigt imponerande.

Markström i målet gjorde ett par fina räddningar, försvaret var oerhört stabilt med Ekman Larsson i spetsen. Anfallsspelet var fartfyllt och Sverige var redan synkat i PP. Elias Pettersson hade 3 assist och gjorde magiska saker på isen. Louie Eriksson var giftig framför mål. Fanns även 7 spelare som inte är NHL spelare som såg riktigt vassa ut. Bland annat Lander och Nygård, men även Bengtsson gjorde det bra.

Till denna match tillkommer Patric Hörnqvist. Han ger extra tyngd till PP spelet och kommer passa in bra som rightskytt i slottet. Det hade man inte mot Ryssland. Så där spetsar vi till det ytterligare.

Tillkommer gör även Henrik Lundqvist som kommer vakta kassen här. Han var inte redo mot Ryssland efter en lång resa. Bara att Lunkan står ger en extra trygghet till backarna. Trots att han är 37 år, håller han fortfarande yttersta världsklass. 

Sverige överraskade verkligen alla när man var så bra som man var mot Ryssland. Grönborg är en riktig mästare som tränare, och får år efter år gruppen att alltid dra åt samma håll. 

Det osynkade Tjeckien vi såg mot Finland igår, kommer inte hålla mot ett Sverige, som mer och mer börjar se ut som en allvarlig guldkandidat till VM. Passa på att titta extra på Elias Pettersson. Killen är utomjordisk med sitt spelsinne och sitt sylvassa skott. Är tacksam att man får uppleva en sån spelare under ens livstid. Han är ishockeyns Leo Messi.

Sverige har ett klasslag. Man är bättre taktiskt, och man hittar varandra redan nu. Tjeckerna hade stora problem mot Finland att hitta sitt eget spel. Försvaret var alldeles för tafatt och virrigt. Här blir det åka av! KÖR NU SVERIGE!

PASSA PÅ HÄMTA EN 500% BONUS UPP TILL 600 KR HOS 888SPORT!

  • 500% upp till 600 kr i välkomstbonus!
  • Bra mobilupplevelse
  • Innovativa kampanjer

Kommentarer

Feedback