Reklam

Tjeckien - Sverige: 1

Matchcenter
10 maj 2019 at 20:15 - Hockey, World Championship
8 maj 2019 at 03:00 (Uppdaterad 10 maj 2019 at 22:50) 08/05
57
0

Ishockey VM

Chans (1-X-2): 34-20-46%
Spelvärde: 125,80%
Lägsta spelbara odds: 2,94
Units: 4/10
Hit/Miss: 5-2
Bethard Spela nu hos Bethard

Ishockey VM har premiär på fredag. Intressant match direkt ur svensk syn där man möter ett starkt Tjeckien.

Tjeckien kan mönstra hela 2 femmor med bara NHL spelare. Man har alltså 10 stycken från andra sidan Atlanten. Voracek är den största stjärnan. Han är lagkapten och spelar med ett yvigt skägg. En annan tuffing är Philadelphias Gudas, eller vad sägs om 190 cm Jan Rutta från Tampa? 

I mål har man rutinerade Kovar som hör till VMs bättre målvakter, trots att han inte spelar i NHL. Han är en av de bästa målvakterna i hela KHL, där Kovar tillhör Yekaterinburg.

Lägg därtill att turneringen spelas i Slovakien. Bratislava för grupp B närmare bestämt. Tjeckerna kommer ha massivt stöd på läktarna. 

Sverige kommer till spel med ett bra lag. Dock sätter jag ett stort frågetecken för Sverige i detta VM. Varför?

Lundqvist som lär stå mot Tjeckien kommer från sin sämsta säsong någonsin i NHL.

Sverige får in Ekholm och Nylander som tillskott. Dessa var inte med i Carlson Hockey Games, och hinner bara således göra 2 träningar med laget. 

Larsson, Ekman Larsson och Ekholm i all ära. Men tycker att Larssons spelade med väldigt små marginaler under Carlson turneringen. De var även väldigt offensiva vilket bidrog till omställningar och 3 mot 2 samt 2 mot 1 lägen för motståndarna.

Man har väldigt långa backar i detta VM. Det hör lite till ovanligheterna, då man brukar ha med lite varierande längder. Kommer Sverige  hänga med när Tjeckien kontrar? 

Forwardsuppsättningen är ju fin på pappret. Men ärligt. Nylander har haft en dålig säsong i Toronto. 

Louie Eriksson och Hörnqvist börjar komma upp i ålder. Blir mest bök och stök när Bengan lirar. Bratt och Hägg gör sina första mästerskap med Sverige. Hur ska det gå för Lander, Wedin, Nygård och Rasmussen? Inte imponerad av Mario Kempe heller. Sverige kommer att ha 2 bra femmor. Men det har Tjeckien med. 

Sverige var bra i special teams, det vill säga powerplay och boxplay under Carlson turneringen. Men 5 mot 5 fanns mer att önska.

Jag tycker oddsen som erbjuds på Tjeckien är skrattretande. Sverige har vunnit VM 2 år i rad och blir här överskattade då man även fått  in flertalet NHL spelare. Även Tjeckien har 10 NHL spelare och flera av dem med fina säsonger bakom sig.

Stort stöd för Tjeckien här som spelar i grannlandet Slovakien. I dagarna gick även den före detta målvakten, Adam Svoboda, tragiskt bort endast 41 år gammal. Den händelsen kommer sammanföra detta Tjeckien än mer. 

  • Lättnavigerad sajt
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Kommentarer

Feedback