Reklam

Tingsryd AIF - AIK

7 mars 2016 at 12:05 - Hockey Allsvenskan
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Måstematch för Tingsryd

Det står 2-1 i matcher till AIK som vunnit de två senaste mötena. Alla tre matcher har varit riktigt jämna även om två har slutat 3-0. AIK som har en otroligt bra offensiv har haft svårt att komma igenom Tingsryd kompakta försvarsspel. Men så fort en lucka har öppnats har AIK varit snabba på att ta till vara på läget.

Att det var dessa två som skulle fightas i en allsvensk final var det inte många som trodde på. AIK var tippade att vara ett mittenlag och Tingsryd, som nykomling ett bottenlag. Men desto längre säsongen har gått desto mer övertygad har iallafall jag blivit att ett namnkunnigt lag är långt ifrån allt. Ett lagbygge, med unga hungriga spelare som gör allt för att ta sig en plats i SHL har visat sig vara framgångsrikt i HockeyAllsvenskan.

Kvällens match

Först och främst kan vi titta på de tre föregående matcherna. AIK har skjutit fler skott alla tre och har varit de laget som fört matcherna. Den totala ställningen är 5-4 till AIK. Och båda lagens nyckelspelare har spelat riktigt bra. Ett starkt målvaktsspel av Johannes Jönsson i Tingsrydskassen är ett måste för att smålänningarna ska hålla finalen levande. I samma veva ska försvaret för hemmalaget agera prickfritt vilket de gjort i nästan 180 minuter såhär långt.

AIK kommer givetvis att gå för att ta hem hela finalen men att de har en till chans är något som kommer ligga i bakhuvudet. Och detta är sista möjligheten för Tingsryd att ta sig direkt till kval och slippa spela en till matchserie mot vinnaren av slutspelsserien.

Matchodds 1X2
Tingsryd, 2.55
Oavgjort, 3.90
AIK, 2.40

[bookmaker_bonus id=1]

Jag har lagt mina pengar på att Tingsryd kommer vinna ikväll, då man kan säga att de spelar för mer. Dom har sedan innan visat hur otroligt starka de är i Nelson Garden Arena och det spelar egentligen ingen roll vilka de möter. Förvänta er en underhållande match och en ganska målsnål drabbning. Snittet är på tre mål per match under finalserien och bet365 ger oddset 3.10 på under 3.5 mål i matchen.

 
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback