Reklam
27 oktober 2018 at 18:00 - Hockey, Sverige - SHL
27 okt 2018 at 10:59 (Uppdaterad 27 okt 2018 at 20:20) 27/10
57
0

SHL

Chans (1-X-2): 30-17-53%
Spelvärde: 107,59%
Lägsta spelbara odds: 1,89
Units: 6/10
Hit/Miss: 2-1
Betsson Spela nu hos Betsson
En passande uppgift för HV 71 att vända den negativa trenden när laget beger sig till Timrå och NHK Arena.
En svag form spelar mindre roll när formen mer eller mindre är svagare på hemmalaget och spelet är typiskt nykomling med mycket misstag.

Två lag som kommer till spel med väldigt svaga formkurvor. Timrå föll senast mot Örebro med 1-5 och har nu två raka förluster. HV 71 föll med nästan samma siffror 2-5 mot Mora och inkasserade andra raka förlusten.
HV 71 var ett förväntat topplag som inte alls motsvarat förväntningarna till full och ska laget vara med om topp fyra placeringarna behöver skutan byta kurs nu.

Vad talar för HV 71:
► I grunden ett större bättre och starkare lag. Laget har bättre spelare på samtliga positioner förutom målvaktsposten. N. Svedberg i Timrå-målet är det inte många lag som petar bort via en bättre målvakt. 
HV 71 har dessutom värvat två spelare från Timrå inför säsongen som var nycklar i dåvarande Timrå. J. Johnsson och D. Strömberg. 
Positivt för HV 71 är att M. Ljungh och M. Tedenby gjorde ett par poäng i förra omgången. 
► Timrå's nykomlingsvåg har fått ett abrubt slut. Laget har två raka förluster och har fyra förluster på sina fem senaste matcher och har inte tagit en tre poängare sedan 4 oktober. 
Det starka och imponerande försvarsspelet är som borta. Det slarvas, görs misstag och en hel del felaktiga beslut. Något som visar att Timrå är inte bättre än vad som förväntades innan säsongen. Det vill säga plats 13 - 14.
► Bortaspelet börjar sitta hos smålänningarna. Två tunga skalper har tagits mot Skellefteå 3-2 efter straffar och Växjö med klara 4-0.
Med två vinster på lagets tre senaste bortamatcher och känslan på bortaplan god och det är en fördel att få spela match på bortaplan när formen och spelet inte är som det riktigt önskas.
► Special teams i fokuset med färre spelare på banan. Timrå's boxplay är långt ifrån bra och laget är elfte bäst i ligan i den statistiken med blygsamma 74%.
HV 71 är topp tre och har imponerande dryga 85% i pk. (penelty kill) Lägg därtill att HV 71 är det lag som drar på sig tredje flest tvåminutare i hela serien. 

Vad talar emot:
► Timrå är en speciell nykomling. Laget spelar väldigt juniorlik med fart och fläkt. Laget hyser ingen respekt för sina motståndare och kör sitt eget race. Något som till större delen i inledningen av säsongen resulterade sig väl.
► HV 71 är stora favoriter både inför den här matchen och även inför säsongen. Smålänningarna har inte fått spelet att klaffa och målskyttet är inte alls i topp.
Det finns massor kvar att kräva av HV 71 och frågan är om laget klarar av det mot svårspelade Timrå.

Två lag som vill bryta sin negativa trend och något av lagen kommer att göra det. Det som faller avgörande mot bortasegern är klart Timrå's defensiv som har kollapsat totalt. Motståndarlagen öser in mål på medelpadingarna och Timrå har släppt in 22 mål på sina fem senaste matcher. Det passar för ett normalt starkt offensivt HV 71!

  • 100% upp till 1000 kr i välkomstbonus!
  • Stort utbud med bra odds
  • Användarvänlig sajt

Kommentarer

Feedback