Reklam

Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils: Över 5,5 Mål

Matchcenter
14 april 2018 at 21:00 - Hockey, USA - NHL
Amalie Arena
14 apr 2018 at 12:33 (Uppdaterad 15 apr 2018 at 00:14) 14/04
12
0
Chans (över-under): 58-42%
Spelvärde: 102,08%
Lägsta spelbara odds: 1,72
Units: 6/10
Hit/Miss:
Betsafe Spela nu hos Betsafe
Ikväll är det kvällsmatcher i NHL-slutspelet och en av dem är mellan Tampa Bay och New Jersey. Första mötet för en fartfylld drabbning där Tampa vann rätt så enkelt. Med tanke på hur första mötet såg ut så väljer jag dagens spel efter det.

Tampa vann den första matchen med 5-2 efter att ha lagt in den sista pucken i tom kasse. Jag tycker det var en ganska jämn match där New Jersey stod upp väldigt bra, men samtidigt så visar Tampa lite hur bra man är offensivt och det var väl där skillnaden låg egentligen. Offensiven i Tampa är rikigt bred och man har flera klasspelare och med tanke på att man under grundserien var seriens vassaste offensiva lag så är det klart man hotar alla lag framåt i sina matcher. Till kvällens match där man är starka hemma har man återigen goda chanser att göra många mål. Jag tycker kanske att New Jersey har överpresterat en aning under säsongen och man har ett lag som kanske inte är speciellt rutinerade i såna här situationer. Dock så har man helt bytt inriktning och man är inte samma disciplinerade lag som man var för ett par år sedan. Nu är man ett skridskoskickligt lag som gärna inte blundar för att spela offensivt. Ska man vinna mot Tampa så kommer det behövas produceras ett par mål och det måste man gå för. Tampa är inte superdisciplinerade defensivt och med tanke på att de går framåt med det mesta så kommer det återigen finnas goda möjligheter för Devils att få bra kontringslägen.

Talar för spelet

  • Tampas offensiv är kanske ligans bästa och även bredaste uppställning. Man har i princip tre femmor som alla är farliga framåt och en förstaline som är kryddad med Stamkos och Kucherov. En normal dag så löser Tampa stora delar av linan själva.
  • Så som matchen såg ut i första mötet så tror jag inte att det blir någon skillnad till match två. Tampa kommer vara farliga framåt och Devils kommer vara snabba i sina vändningar. 63 skott på mål och dessutom 30 bokförda blockade skott är ett tecken på att vi hade en händelserik första match.
  • Målvakterna. Vasilevsky var bra senast, men samtidigt har hans form senaste veckorna varit allt annat än hur han såg ut under första halvan av grundserien. Kinkaid har varit grym den här säsongen, men det är hans första slutspel som etta och det är såklart en liten omställning.

Talar emot spelet

  • Att Devils av någon anledning kommer att försöka vara ännu mer defensiva och spela mer försiktigt än senast. Något som jag dock inte tror man kan göra med tanke på hur offensiva Tampa är.
  • Tampa är bra alltså, vill man så kan man kontrollera spelet bättre än man gjorde senast och vårda pucken mer. Då blir tempot inte lika högt och Devils kommer då inte få lika mycket utrymme.

Jag tror inte att Tampa kommer kunna hålla igen, utan man är offensiva i grunden och Devils är snabba i sina kontringar. Det kommer bli en liknande match som senast och det lag som utnyttjar sina chanser bäst vinner. Fördel Tampa såklart med den offensiva kvalitén. Jag kör dock på över 5.5 mål till oddset 1.76 hos betsafe.

Lycka till!

/Heden

  • 100% upp till 500 kr i välkomstbonus!
  • Snygg sajt
  • Flera specialspel

Kommentarer

Feedback