Annons

Speltips : Tallon Griekspoor - Constant Lestienne: 2

Matchcenter
27 februari 2023 at 12:50 - Tennis, ATP
Court 1, Dubai Duty Free Tennis Centre
26 feb 2023 at 09:12 (Uppdaterad 27 feb 2023 at 14:52) 26/02
94
+1
Chans (1-2): 55-45%
Spelvärde: 135,00%
Lägsta spelbara odds: 2,22
Bet: 8
Hit/Miss: 2-1
Bethard Till Bethard
Överskattade spelare. Det gillar vi ju. Griekspoor är inte bara överskattad. Han är extremt överskattad.

Överskattad och överrankad, två ord jag ofta använder. Överskattad har egentligen väldigt lite med ranking att göra. Det handlar om hur folk ser på en spelare. Att oddsen på spelarna helt enkelt blir för låga då en stor allmänhet tycker att spelaren är bättre än den är. Överrankad lättare att förstå kanske. Spelarna har hoppat upp på en högre ranking än vad dennes spelstyrka borde berättiga.

Griekspoor tycker jag prickar in båda de där kategorierna.

Vi kan väl börja med rankingen. Han är nu för första gången topp-40 i världen vilket är högst anmärkningsvärt då han bara för någon månad sen med hög fart var på väg ut från topp-100. Men sen har han hittat en enorm formtopp, och även haft en del flyt. Han vann den extremt svaga turneringen i Pune. Han fick en jättebra lottning i Australian Open och vann två matcher där. De två senaste turneringarna i Rotterdam och Doha där han också gjort det bra är lite svårare att snacka bort. Bra gjort helt enkelt. Han är ingen dålig spelare. Nu har han fått ett sjukt självförtroende lite gratis och han rider liksom på en våg just nu. Hur länge det håller, det återstår väl att se. Jag ser på honom snarare som den spelare han var i början av året än den han varit sen dess. För mig är han någon som ska behöva kämpa för att få vara med på atp-touren.

På tal om att vara överrankad. Lestienne, kanske tennisens mest överrankade spelare. Vinner han den här matchen kan han bli topp-50 i världen. Det är ganska sjukt när vi pratar om en spelare som harvat på challengertouren, ibland till och med futuretouren, i mer än 10 år. Han har höjt sig, definitivt, men topp-50, det borde vara helt omöjligt. 

Hur ska jag då sy ihop detta? 

Det skiljer för min del i grund och botten inte supermycket mellan dem. Två ganska svaga atp-spelare. Griekspoor är med sin sjuka form så klart favorit men en sån där flytande våg ebbar till slut ut och jag tycker det är lite läge för det här. Lestienne är inte heller i dålig form alls och för hans del är detta en av de större turneringar han spelat. Han kommer inte direkt ge sig utan strid.

Oddset på Lestienne är högt och taget.

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback