Reklam

Swansea - Arsenal

14 januari 2017 at 17:00 - Fotboll, England - Premier League
7 apr 2017 at 15:24 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04


Hemmalaget Swansea testar sin tredje tränare för året när Arsenal gästar Liberty Stadium. De krisande svanarna har släppt in flest mål i ligan och jag tror misären fortsätter på lördagen, häng med!

Swansea har ny tränare i form utav Paul Clement som bara varit huvudtränare för Derby tidigare och där floppat. I sin första officiella match blev det förlust borta i FA-cupen mot svaga Hull. Swansea placerar sig på en blygsam 19:e plats med enbart 15 inspelade poäng. Hemmaspelet har inte varit bra med två vinster på tio försök.
I senaste ligamatchen vann laget borta efter sent segermål mot Crystal Palace och bröt därmed den negativa sviten på fyra raka förluster. Spelet har stundtals varit bedrövligt och på de fem senaste ligamatcherna har laget släppt in 16 mål, trots att laget inte ställts mot något utav topplagen. De två senaste hemmamatcherna har slutat med förluster,  0-3 mot Bournemouth och 1-4 mot West Ham.

Swansea har släppt in flest mål i Premier League, 45 stycken totalt. Till denna matchen saknas vänsterbacken Taylor, som startat elva matcher. Kingsley tar hans plats, inget större avbräck. Montero, till vänster på mittfältet har mest fått agera inhoppare under säsongen och saknas även. Tveksam till spel är offensiva mittfältaren Barrow som startat tolv ligamatcher men inte gjort något mål. Narsingh har värvats in från PSV men får vänta på sin debut då han är skadad.

Swansea har sett ruskigt dåliga ut denna säsongen och jag ser inte hur Clement ska komma in och frälsa här. Med tanke på Swanseas senaste hemmamatcher och bristande kvalitet i truppen har jag inget förtroende för laget.

Arsenal förlorade två raka ligamatcher innan jul och halkade ner i tabellen. De två senaste ligamatcherna har dock vunnits och laget placerar sig på en femteplats, åtta poäng efter Chelsea. Förra helgen var det match i FA-cupen där Preston besegrades med 2-1. Poängtappen i december gör att laget nu måste rada upp segrar för att ha någon chans att hinna ikapp Chelsea. Jag ger laget goda chanser mot ett svagt hemmalag.

Arsenal har gjort tredje flest mål i ligan och den starka offensiven mot ligans sämsta lag defensivt kan resultera i målkalas. Annars som vanligt många skador i bortalaget där Walcott, Coquelin och Cazorla är de tyngsta avbräcken. Elneny har flugit till Afrikanska mästerskapen och de ger plats till Ramsey bredvid Xhaka på det centrala mittfältet. På topp kan Giroud starta med Sanchez, Özil och Perez bakom sig, en helt klart stark offensiv uppställning. Just Giroud har varit ruskigt effektiv med 12 mål på sina 17 senaste skott på mål i alla turneringar och kommer ständigt hota hemmalaget. Paulista på högerbacken är inte optimal men med det starka mittlåset i Koscielny och Mustafi ska laget ändå kunna stoppa hemmalagets begränsade offensiv.

Stor skillnad på kvalitet i trupperna. Swanseas tredje tränare för året gör debut och jag ser inte hur han ska kunna få en bra start mot ett offensivt skickligt bortalag. Firma Sanchez, Özil och Giroud mot ligans sämsta lag defensivt, här har vi mål att vänta! Jag gillar handikapp-spelet med tanke på Arsenals offensiva spelidé och det faktum att laget brukar trumma på framåt även vid ledning.

Jag spelar Arsenal -1 till 1,85 hos Bet365 med 6/10 units. Spelet hittar ni under Asian handicap och innebär seger vid bortavinst med minst två mål och pengarna tillbaka vid uddamålsseger.

 

 
  • Regler och villkor gäller
  • Ansvarsfullt spelande
  • 18+ åldersgräns
Feedback