advert

Sverige - Tjeckien

9 maj 2016 at 21:15 - Internationellt
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Tjeckien har öppnat turneringen riktigt starkt

I inledningsmatchen mot Ryssland, som spelar inför hemmapublik, vann Tjeckien med 3-0 och stod för en mycket väl genomförd match. I andra matchen hade tjeckerna större problem, Lettland spelade bra och det gick så långt som till straffläggning. Där drog Tjeckien det längsta stråt och ligger nu på samma poäng och målskillnad som Sverige.

Matchen ikväll innebär alltså en match som kommer ta något av lagen upp på en förstaplats i grupp A.Sverige hade lika stora problem mot Lettland som Tjeckien. Om det rör sig om underskattning eller att Lettland har blivit en starkare nation återstår att se längre fram i turneringen. Men Sverige vann i förlängning och i andra matchen stod Danmark som motståndare. Efter första perioden såg Sverige skakat och osäkert ut. Som tur var kom ett helt nytt lag ut som lyste av spelglädje och började få spelet att fungera. Resultatet blev tillslut 5-2 och poängbäst i den matchen blev Linus Omark som stod för tre framspelningar.

Båda trupperna innehåller en hel del stora namn och talanger

Tjeckien är ett tufft motstånd och det kommer garanterat bli en jämn och tät match. Det som talar för Sverige är att laget fått ordning på sitt powerplay, något som är oerhört viktigt i en turnering som VM. Den mest sevärda spelaren i Tjeckien är den unga talangfulle ytterforwarden David Pastrnak som tillhör NHL-klubben Boston Bruins till vardags. Denna säsongen stod han för 26 poäng på 51 matcher och är en spelare som garanterat kommer bli en av Bostons stjärnor i framtiden. Hittills i turneringen har han gjort två assist men förvänta er att poängskörden kommer att ta ännu högre fart.

Roman Cervenka är en annan spelare i den tjeckiska truppen som sticker ut. 30-åringen har i år gjort 61 poäng på 49 matcher i den tjeckiska ligan och verkar vara i sitt livs form. I de inledande matcherna har han stått för ett mål och två assist.

För Sveriges del är det Linus Omark som hamnat i fokus, vilket är välförtjänt efter att ha gjort tre assist under förra matchen mot Danmark. En annan spelare som verkligen hoppas på att kunna visa framfötterna är Johan Sundström som gärna skulle vilja prova lyckan i NHL igen. Just nu tillhör Sundströms rättigheter NY Islanders och frågan är om de är villiga att ge honom en ny chans men en stark turnering skulle med all säkerhet öppna många dörrar för 23-åringen.

Om matchen ikväll

Jag tror att Tjeckien kommer vara det laget som öppnar starkast med tanke på hur Sverige har inlett sina två tidigare matcher. Första perioden har varit ett problem för svenskarna och för att slippa hamna i underläge måste de verkligen vara med från start. Detta är något som Tjeckien bör dra nytta av då Sverige på pappret helt klart är det bättre laget.

Första perioden tror jag slutar med en ettmålsledning till tjeckerna och sedan får vi se ett liknande scenario som i matchen mot Danmark, där Sverige återhämtar sig och tar tag i matchen i andra perioden. Håller Tre Kronor och Jimmie Ericsson sig borta från utvisningsbåset tror jag detta kommer att bli en trevlig tillställning. Ericsson tog en hel del onödiga utvisningar under slutspelet med Skellefteå och om dessa tendenser håller i sig är frågan om han inte stjälper Tre Kronor mer än vad han hjälper.

[bookmaker_bonus id=62]

Bäst odds på kvällens match hittar vi hos Expekt som ger oss 2.45 på en rak etta, alltså att Sverige vinner. Oddset i sig tycker jag är väldigt rimligt, det är varken för högt eller lågt då Tjeckien är ett otroligt tufft motstånd och har lika högt odds som Sverige. Detta är en match som jag tror kommer avgöras med ett uddamål och att spela 1X vore rimligt om oddset inte var såpass lågt.

Ikväll tar vi på oss Tre Kronor-tröjorna och hoppas  att Sverige hamnar på en förstaplats i gruppen efter slutsignalen i Ispalatset.
  • Komplett sportprodukt
  • Bra mobilupplevelse
  • Innovativa kampanjer
Feedback