Reklam

Sverige - Schweiz: (AH: -1,5) 1

Matchcenter
20 maj 2018 at 20:15 - Hockey, World Championship
20 maj 2018 at 01:15 (Uppdaterad 20 maj 2018 at 23:16) 20/05
72
0
Chance (1-X-2) including handicap: 55-0-45%
Spelvärde: 112,75%
Lägsta spelbara odds: 1,82
Units: 6/10
Hit/Miss:
William Hill Spela nu hos William Hill
På söndagskvällen är den stora höjdpunkten för många såklart VM-finalen mellan Sverige överraskningen Schweiz. Svenskarna har hittills inte förlorat en enda match och jag tror inte heller att Schweiz kommer att rubba dem.

Sverige har nu allt i egna händer om de vill försvara VM-guldet från ifjol eller inte. Man möter ett lag som är sämre på pappret och det ska vara klasskillnad mellan dessa. Sverige kommer ifrån en riktigt stark VM-turnering där man trots raka segrar faktiskt har blandat och gett en hel del. Förstakedjan med Janmark-Rakell-Zibanejad har varit magiskt bra och kommer säkert få en framträdande roll i finalen. I kvarten mot Lettland gjorde man vad man skulle även om det inte var en bra insats. Letterna spelade smart och gjorde det svårspelat för Sverige. I semin mot USA under lördagen så var det amerikanerna som förde spelet, men svenskarna som gjorde målen framåt. Man vann med hela 6-0 och Anders Nilsson visade än en gång varför han har varit turneringens bästa målvakt. Nu ställs man mot Schweiz som har slagit ut de två största favoriterna förutom Sverige. Finland vann man emot och senast nu Kanada. Man har varit kraftigt utspelade i båda matcherna, men har spelat smart och haft ett riktigt bra försvarsspel. Jag tror helt enkelt inte att man orkar än en gång. Sverige har turneringens bästa lag och det ska inte vara något snack, även om jag tror att Schweiz faktiskt kommer att streta emot ganska bra. I vilket fall så tror jag att Sverige löser det här med minst två mål.

Talar för spelet

  • Offensivt sett så har Sverige flera världsspelare som har nyckelroller borta i NHL. Schweiz har väl egentligen bara Niederrieter och Fiala som är av bra NHL-klass offensivt och de är inte ens ledande i sina lag.
  • Sverige har turneringens hittills bästa målvakt samt bästa backuppsättning. Schweiz kommer förmodligen att få tillbringa mest tid i egen zon och kommer få klart svårare att göra mål på Sverige än vad de hade mot till exempel Kanada.
  • Schweiz har levt på det berömda håret mot både Finland och Kanada där man varit ganska kraftigt utspelade. Man lär vara lite slitna och frågan är om man verkligen orkar en så pass tuff match igen för Sverige är förmodligen det bästa laget i turneringen och kommer inte göra det lätt för schweizarna.

Talar emot spelet

  • Det är en VM-final och det finns förmodligen en hel del nerver hos Sverige som får ha all press på sig. Schweiz kommer göra det tight i egen zon och man kommer få kämpa för sina mål. Förhoppningsvis drar man ifrån med fler än ett mål, men Schweiz har en bra målvakt och ett offersamt försvar.
  • När är ett lag som mest sårbart? Det är när man har en kraftig press framåt och tillslut tappar koncentration/tålamod och släpper till farliga spelvändningar. Schweiz har vunnit två raka matcher på det viset och de har sin gameplan redo.

I vilket fall så ska Sverige bara vinna det här. Man har Klingberg, OEL, Filip Forsberg, Viktor Arvidsson och Rickard Rakell för att bara nämna några. Det ska vara klasskillnad i grunden. Jag testar Sverige -1.5 till oddset 2,05 hos William Hill.

Lycka till!

/Heden

  • Brett utbud
  • Lång erfarenhet av betting
  • Generös välkomstbonus

Kommentarer

Feedback