Reklam

Sverige-Portugal: 1

6 april 2018 at 16:00 - Tennis, Davis Cup
5 apr 2018 at 08:35 (Uppdaterad 8 apr 2018 at 09:16) 05/04
183
0

Chans (1-2): 53-47%
Spelvärde: 113,95%
Lägsta spelbara odds: 1,89
Units: 7/10
Hit/Miss:
Unibet Spela nu hos Unibet
Turnering: Davis Cup. Underlag: Hardcourt.

Det spelas Davis Cup-tennis i Sverige nu i helgen. I Stockholm och Kungliga tennishallen närmare bestämt. Sverige och Portugal gör upp om vem som ska få kvala till elitdivisionen i höst, och tvärtemot vad Unibet tror, jag tror det blir Sverige som drar det längsta strået.

Lagen är inte spikade ännu, men det blir vad jag hört inga ändringar och blir det någon ändring så är det till Sveriges fördel. Det svenska laget ska stå sig som det är.

På singlarna har Sverige bröderna Elias och Mikael Ymer. Portugal kommer med atp-spelaren Joao Sousa och de tre challengerspelarna Gastao Elias, Pedro Sousa, och Joao Dimingues. Noterbart med alla de där tre är att de är extrema grusspelare. Ingen av dem är ens hyfsad på hardcourt, och det tror jag kan bli väldigt avgörande till Sveriges fördel. Portugiserna har ingen dubbelspecialist att tillgå, Sverige har med Robert Lindstedt till den här matchen.

Normalt sett ska svenskarna ta två på portugisernas tvåa, vem de än väljer. Så pass svaga är de på hardcourt de där spelarna. I normalfallet tar också Sousa två matcher. Han är en atp-spelare och klart bättre än svenskarna. Dessutom behärskar han hardcourt okej men möjligt att det går lite för snabbt för honom inne i Kungliga. Om man jämför de båda ländernas "klara" matcher så tycker jag Sverige har bättre chans att knipa en på Sousa än vad portugiserna har på att få med sig någon match från sin tvåa.

Dubbeln kan mycket väl bli avgörande alltså. Där finns det en risk att Sverige kommer använda sig av Markus Eriksson. Det självklara vore att para ihop Elias Ymer, som är en mycket god dubbelspelare, med Lindstedt men dubbeln spelas på lördag innan singlarna, och känner jag den svenska typen av laguttagningar rätt så kan det bli Eriksson. Då blir det tajt. Sousa är helt okej i dubbel och Elias är absolut inte värdelös. Svenskarna kommer vara favoriter i den matchen, men bara knappa favoriter. Om Ymer spelar däremot, då ska det vara en väldigt trolig matchvinst.

Hur som helst, hur jag än vänder och vrider på det, Sverige är ytterst knappa favoriter i den här lagmatchen, och är man lite favorit, då är ett odds på 2,15 så klart värt att spela.

  • 200% upp till 2000 SEK i välkomstbonus!
  • Svensk gigant inom betting
  • Bättre odds än de flesta
Feedback